Divatos és drága órát vennénk? Lássuk 2022 férfi luxusóra trendjeit!

divatos-es-draga-orat-vennenk-lassuk-2022-ferfi-luxusora-trendjeit

Egy divatos és márkás karóra minden tehetős ember jellemét meghatározza. Ezért nagyon fontos, hogy férfiként is odafigyeljünk a megfelelő kiegészítők kiválasztására.

Lényeges lehet kapcsolatépítésnél, üzleti tárgyaláson, de még akkor is jobb összhatást ad valakinek, ha csak egy egyszerű üzleti vacsorára látogat.

Hogy melyek 2022 férfi luxusóra trendjei? Lássuk a legfontosabb tudnivalókat!

Rozsdamentes acél sportórák

2022-ben is folytatódik a neves luxusóramárkák részéről a rozsdamentes acél sportórák középpontba állítása.

Emiatt különösen felkapott modellek a Rolex Submariner, a GMT-Master II és a Datejust, de a Patek Philippe Nautilus, az Audemars Piguet Royal Oak és a Tudor Black Bay is jó választásnak bizonyulnak.

divatos-es-draga-orat-vennenk-lassuk-2022-ferfi-luxusora-trendjeit

Arany és platina modellek

A felkapott modellek a rozsdamentes acél mellett ma már könnyedén elérhetők arany és platina változatban is. A legjobb azonban, hogy ezek ma már sokszor alig drágábbak a nagy keresletnek örvendő, rozsdamentes acélból készült luxusóráknál.

Egy nemesfém óra ezért nagyon jó választás, ha valódi értéket szeretnél magadnak, illetve egyfajta befektetésként tekintenél rá.

Karkötős órák

Mivel továbbra is nagy az érdeklődés a rozsdamentes acél karkötős órák iránt, az olyam ismert óragyártók, mint a Nomos, az IWC, a Patek Philippe és a Hublot most már fém karkötővel is kínálják egyes modelljeiket, amelyek korábban csak bőr- vagy gumiszíjakkal voltak elérhetők.

Integrált karórák

Szintén divatosak 2022-ben a luxustermékek között az integrált karórák. Ebben a szegmensben az Audemars Piguet Royal Oak valószínűleg a legismertebb márka.

A Royal Oak rajongói számára a 2022-es év ráadásul izgalmas óraújításokat hozott. Számos évfordulós típust mutattak be például a Gérald Genta által tervezett ikonikus modell 50. évfordulója alkalmából, köztük az új Royal Oak Jumbot.

A régihez hasonlóan az új modell is 39 milliméter átmérőjű és azonos magasságú, de már 7121-es kaliberű. A fejlesztések közé tartozik az 55 órás teljesítménytartalék és a dátum gyors beállítása is.

Az integrált karkötővel ellátott órákra további gyönyörű példa a Maurice Lacroix Aikon, a Cartier Santos és a Frederique Constant Highlife is.

divatos-es-draga-orat-vennenk-lassuk-2022-ferfi-luxusora-trendjeit

Unisex órák

A kizárólag férfi és női órakollekciók térhódítása hamarosan a végéhez közeledik, a trend egyre inkább az unisex változatoknak kedvez.

Ez egyben azt is jelenti, hogy egy karórának nem kell túlméretezettnek lennie a férfiak számára; ma már sokkal népszerűbbek a mindennapi használatra alkalmas, 40 és 42 milliméter közötti átmérőjű modellek.

Fontos, hogy az elmúlt években már a nők is előszeretettel viseltek Rolex Submarinert vagy a Daytonat.

A gyémántok és drágakövek, illetve a gyöngyház számlapok iránti igényt továbbra is kiszolgálják a gyártók a saját női kollekciókban.

A legtöbb luxusóragyártó, így például a Rolex, a Breitling vagy a Tudor azonban ma már sokkal nagyobb hangsúlyt fektet az unisex kollekciókra, melyek a legkülönfélébb átmérőkkel rendelkeznek.

A trendnek megfelelően a Tag Heuer is bemutatta az Aquaracer új változatát, amely ugyanezt a vonalat követi: az új Aquaracer Professional 200 elérhető 30 és 40 milliméteres változatban, míg a korábbi modellt még 43 milliméteres átmérővel kínálták.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság