Dr. Caleb Bell: Megkérdőjelezhetetlenül a hosszú élettartam az érdekünk

A Prime Movers Lab amerikai kockázatitőke-társaság egyre határozottabban van jelen a szenolitikus kutatások területén. Legutóbb azzal került a figyelem középpontjába, hogy 245 millió dolláros befektetési alapot hozott létre, amely az hosszú élettartamot célzó vizsgálatokat célozza. Miért lát hirtelen mindenki óriási lehetőséget az öregedés elleni harcban?

Dr. Caleb Bell, a biotechnológiai területén érdekelt vállalkozó és befektető, Dr. Jyothi Devakumar anti-aging szakértő és Dr. Amy Kruse idegtudós egy hónapja csatlakozott a Prime Movers Labhoz. Bell kiemelte, hogy valószínűleg a legkedvezőbb időket éljük a történelem során, ami az élettel kapcsolatos tudományok vállalkozói ökoszisztémájában történő elhelyezkedést illeti.
A vállalkozó szerint tökéletes sziget alakult ki, ahol találkozhat egymással az innováció, a kapacitás, a genetika, a szintetikus biológia, az informatika és az olyan új modalitások felbukkanása, mint a sejt- gén- és digitális terápiák. Az erre épülő kutatásokkal és az elszánt vállalkozókkal a társadalom forradalmi átalakulásának lehetünk szemtanúi – hangsúlyozta Bell.

Rendületlenül keresik a hosszú élet titkát

A Prime Movers Lab újdonsült partnere leszögezte, hogy a hosszú élettartam megkérdőjelezhetetlenül az érdekünk. Bell hozzátette, hogy a tudomány számára elérkezett az idő az öregedéssel összefüggő betegségek felszámolására. A szakember ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy a kedvező befektetői környezet ellenére akadnak nehézségek is a területre lépő vállalkozók számára.
Még abban az esetben is, ha sikerülne meggyőzni az Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelet illetékeseit, hogy az öregedést fogadják el betegségként, a klinikai tesztelések akkor is rendkívül hosszú időbe telnének. Az idő pedig pénz, amivel a klasszikus értelembe vett kockázatitőke-befektetők többsége küzd, ugyanis senki nem szeretné évtizedekre lekötni a pénzét – vetette fel Bell.
A vállalkozó szerint mindenképp egyértelmű és átlátható utakat és folyamatokat kell kijelölni a jövő vállalkozói részére, konkrétan le kell szögezni a kutatási célpontokat, valamint a vizsgálatok végpontjait. Bell szerint fontos az átláthatóság és a szakértelem a vállalkozók és a cégek vonatkozásában, ez ugyanis garancia lehet a finanszírozásokra nézve.
Forrás: longevity.technology

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság