Egy felejthetetlen utazás Honkongban

egy-felejthetetlen-utazas-honkongban

Hongkong a Kínai Népköztársaság déli partján, a Pearl River torkolatában fekszik, 1106 négyzetkilométerével pedig fontos gazdasági- és pénzügyi szektorral rendelkezik, így világvárosnak számít.

Hongkong Kína különleges közigazgatási régiója (korlátozott elnöki demokráciaként működik). Több mint 7,3 millió ember lakja, pénzneme pedig a hongkongi dollár.

Az itt élők beszélnek kantoni és mandarin nyelven (mindkettő kínai), de angolul is. Egy hongkongi utazás során tehát alig lehet kommunikációs problémánk, ha beszélünk angolul!

Minden táblát feliratoznak ezen a nyelven, így a szabadság meglehetősen könnyen „lebonyolítható”, és tényleg nem lehetnek nyelvi akadályaink, hiszen a tömegközlekedési hálózat, például vonat, busz vagy taxi tökéletesen kiépült.

A legizgalmasabb látnivalók Hongkongban

egy-felejthetetlen-utazas-honkongban

Victoria Peak

A Victoria Peak Hongkong leghíresebb hegye. Ha fel szeretnél jutni Hongkong legnépszerűbb látványosságára, felszállhatsz a Peak Tram-re, egy régi svájci siklóra, amely egy nagyon meredek dombra visz fel.

A Hongkong Park

A Hong Kong Park egy kis zöld oázis Hongkong városi dzsungelének közepén. Itt például sok gyönyörű növényt, fényesre festett lépcsőket és még egy mesterséges vízesést is felfedezhetsz.

Számos kis tó is található, ahol teknősök élnek. A Hong Kong Parkból láthatjuk a Lippo-tornyokat, az épületeket szimbolizáló koala medvékkel.

Times Square Hongkongban

Igen, van egy igazi Times Square Hongkongban is, de sokkal kisebb, mint a New York-i Times Square. Hongkongot nem hiába hívják Ázsia New Yorkjának, mert az amerikai metropoliszokkal való hasonlóság határozottan érzékelhető!

egy-felejthetetlen-utazas-honkongban

Éjszakai körutazás

A Star Ferry-vel át lehet jutni Hongkong-szigetről a másik oldalra (Kowloonba) és fordítva. Ma a Victoria Harbour két partját korszerű közúti és vasúti alagútrendszer köti össze, de továbbra is emberek milliói használják a kompot!

A kompról a világ egyik legtöbbet fényképezett kikötője tekinthető meg. A kikötőben minden este 20 órakor speciális fényshow látható.

Lantau-sziget, Nagy Buddha és a Ngong Ping felvonó

A Lantau-sziget Hongkong 263 szigete közül a legnagyobb. Ez a régió ad otthont a Tian Tan Buddha, más néven Nagy Buddha kolosszális szobrának.  A Ngong Ping felvonó igazi fénypontja az üvegpadló!

A csodálatos és hosszú út után Ngong Ping faluba érünk, ahol éttermek és ajándékboltok várják a turistákat. A Tian Tan Buddha a világ legnagyobb szabadtéri ülő Buddhája, az alappal együtt 34 méter magas, 60 millió hongkongi dollárba került és 12 évig tartott felépíteni.

Ngong Ping faluban található a Po Lin kolostor is, Hongkong egyik legfontosabb buddhista szentélye.

SoHo és a Man Mo templom

A Hollywood Road mentén érhető el a SoHo negyedet, amely történelmi utcákról, bárokról, menő éttermekről és ami a legfontosabb, a világ leghosszabb fedett mozgólépcsőjéről ismert. A SoHo a híres Man Mo templomnak is otthont ad.

egy-felejthetetlen-utazas-honkongban

A Hong Kong Observation Wheel óriáskerék

A Hong Kong Observation Wheel egy nagy óriáskerék a Hongkong-sziget kikötőjében. Nagyszerű látvány, főleg sötétben, kipróbálni pedig még nagyobb élmény.

Central Mid Levels Escalator

A Central Mid Levels mozgólépcső a világ leghosszabb fedett mozgólépcsőrendszere. 20 egymást követő mozgólépcsővel és összesen 800 méteres hosszával egy igazán különleges és szokatlan mozgólépcsőrendszer, amely még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült!

A csillagok kertje (Der Garden of Stars)

A Csillagok Kertjében különféle (ázsiai) hírességeket állítanak ki életnagyságú figurák formájában, mint például Bruce Lee és Jackie Chan.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság