Egyre több milliárdos fektet az anti-aging kutatásokba!

Mind több és több tehetősebb üzletember fektet az öregedés megállítását célzó tudományos kutatásokba. Némelyiküket jövedelmező bizniszt, míg mások saját életük meghosszabbításának lehetőségét látja benne. Így vagy úgy, de az öregedésgátlás megkerülhetetlen tudománnyá vált a 2020-as évekre.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Ha még egyelőre nem is tudjuk legyőzni a halált, de arra talán a mi életünkben is megkaphatjuk az esélyt, hogy elhalasszuk – vallja egyre több, az öregedés elleni küzdelmet jelentős összegekkel támogató ultra gazdag üzletember.

Sokan, de különösen a Szilícium-völgy ismert (és elismert) vállalkozói fektetnek felfoghatatlan összegeket az öregedés biológiai folyamatainak megértésére indított kutatásokba.

A világ leggazdagabb emberei és vállalatai a lista élén

Szinte életmóddá vált a milliárdosok körében egy jótékony ügy felkarolása, pénzügyi támogatása. Nincs ez másként az anti-aging területével sem. Nézzük, kik az öregedésgátlás legelkötelezettebb anyagi patrónusai, akik a genetikától kezdve a számítástechnikán át a gyógyszerkutatásokig felfoghatatlan összegeket mozgósítanak a cél elérése érdekében.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója és Peter Thiel, a PayPal milliárdos társalapítója egyaránt befektettek a Unity Biotechnology nevű vállalatba. A kaliforniai székhellyel rendelkező cég törekvése, hogy meghosszabbítsa az emberi élet egészségben töltött életszakaszának éveit.

2013-ban a Google keresőóriás Calico néven öregedéskutatási vállalatot alapított, ami nem mellékesen az internetes kereső lenyűgöző adatelemző erőforrásait is latba veti egy-egy tanulmány erejéig. A Calico egyik legutóbbi munkájában több millió nyilvános családfát elemzett az extrém hosszú életet élők génöröklődési mintázatát kutatva.

Az adakozásból az Oracle szoftvercég társalapítója, Larry Ellison is kivette a részét. Ellison dollár százmilliókat ajánlott fel az öregedés elleni tudományos kutatásokra – tudta meg a The New Yorker magazin.

Az ultra gazdagok mellett azonban rengeteg vállalatot is foglalkoztat az elmúlás lelassítása. A BioAge, a BioViva, a The Longevity Fund, az AgeX vagy a Methuselah Foundation mind-mind azért a közös célért vették fel a kesztyűt, hogy az emberiség lehetőséget kapjon egy hosszabb, betegségektől mentes kiegyensúlyozott életre.

Forrás: cnbc.com

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság