Éveken belül elérhető lesz az öregedésgátló gyógyszer!

Amerikai és japán kutatók bejelentették az emberi öregedést visszafordító anyag felfedezését. Ez az NMN (nikotinamid mononukleotid), melynek hatását kísérleti egereken tesztelték.
Az NMN-t eredetileg cukorbetegség elleni gyógyszerként próbálták ki, ebben a vonatkozásban pozitív változásokat eredményezett a látáscsökkenés és más anyagcsere-változások terén.
Viszont az is kiderült, hogy ezenkívül egy sirtuin nevű fehérje (amit az emberi szervezet is termel és néhány élelmiszerben is előfordul) felszabadulását is elősegítette, melynek az öregedéssel egyre csökken a mennyisége. A kutatók felfedezték, hogy az NMN-nel kezelt egerek lassabban öregedtek és tovább is éltek, mint azok, melyek nem kaptak a vegyületből.
A hatás annyira jelentős volt, hogy az NMN embereken való kipróbálását rögtön engedélyeztették is a japán kormánnyal. 10 kísérleti személyen próbálják ki a szert augusztustól, bár azt még nem tudják, milyen mértékű hatást fog kifejteni az emberi szervezet öregedésére. A kísérleteket nagy óvatossággal végzik el. Ha az eredmények ugyanolyan jelentősek lesznek, mint az állatkísérletek során, akkor azonnal elindítják az engedélyeztetést. Ebben az esetben ez lenne az első közforgalomba kerülő öregedésgátló gyógyszer.
A cukorbetegség ellen már 60 éve alkalmazott szerrel, a metforminnal is folynak kísérletek az öregedés ellen. Ez az anyag már egyes mikrobákban és emlősökben is képes volt lassítani az öregedési folyamatot. Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszer-ellenőrzési Hivatal engedélyezte a szer emberi kipróbálásra is.
Forrás: http://nol.hu/tud-tech/gyogyszer-az-oregedes-ellen-1623545

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság