Fedezd fel Monacót, a szépek és gazdagok Mekkáját

fedezd-fel-monacot-a-szepek-es-gazdagok-mekkajat

Monaco – vagy hivatalos néven Monacói Hercegség – a jómódúak kihagyhatatlan úti célja abban az esetben, ha szeretnének luxuskörülmények között pihenni. Nem véletlenül nevezik a festői Monacót a „milliárdosok játszóterének” is.

fedezd-fel-monacot-a-szepek-es-gazdagok-mekkajat

Érdekességek Monacóról

A világ második legkisebb országában a lakosok mintegy fele milliomosnak mondhatja magát. Monaco nem vet ki semmilyen jövedelemadót vagy örökösödési adót (az egyetlen kivételt a francia állampolgárok jelentik), és nem indít eljárást más országokban elkövetett adóbűncselekmények miatt.

Ez pedig azt eredményezi, hogy a Monacóban regisztrált mintegy 38 000 lakos között különösen magas, 80% körüli a külföldiek aránya. A gazdagbarát adópolitika eredménye a világ legmagasabb népsűrűsége, amihez a legalacsonyabb bűnözési ráta is csatlakozott.

Érdekes tény, hogy Monacónak saját nyelve van, ami kötelező tantárgy az iskolában, a hivatalos nyelv azonban a francia.

Monaco az utóbbi időben II. Albert herceg és a testvérei körüli pletykák miatt került gyakran a középpontba – leginkább a bulvármagazinok címoldalain, a hollywoodi csillogásról pedig Grace Kelly gondoskodott egészen 1982-ben bekövetkezett halálos autóbalesetéig.

Csak kevesen hallottak arról, hogy Monte Carlo nem Monaco másik neve, hanem a városállam kilenc kerületének egyike. Mivel a városnak ez a része ad otthont a világ legismertebb látnivalóinak, a Monte Carlo kifejezést gyakran Monaco szinonimájaként használják.

Monaco legfontosabb látnivalói

fedezd-fel-monacot-a-szepek-es-gazdagok-mekkajat

1. A Casino Monte Carlo

Az 1858-ban épült Monte Carlo kaszinó a világ egyik leghíresebb kaszinója. Különösen megdöbbentő az a tény, hogy a 19. században néhány évig a kaszinó működése olyan nyereséget hozott, amely fedezte a monacói nemzeti költségvetést.

Ma már a dolgok másként működnek: a kaszinó a nemzeti költségvetésnek csupán 5%-át képes lefedni, ami még így is elképesztő eredmény.

2. Hotel de Paris

A Hotel de Paris luxusszálloda 1863-ban épült, hogy minél több látogatót vonzzon a kaszinóba.

Ha valóban kényeztetni szeretnéd magad, kedvedre válogathatsz a 182 szoba, a 74 lakosztály és egy elnöki lakosztály közül.

3. Cafe de Paris

A Cafe de Paris 1868-ban épült kávézó-étterem, mely Belle Époque stílusban készült a párizsi bisztrók mintájára. Elegáns kültéri és panorámás terasza különösen kedvelt hely a helyiek és a turisták körében.

4. Monacói Operaház

A Monacói Operaház nem elég, hogy rendkívül impozáns épület, de ráadásként még ma is aktívan működik, és rendkívül elragadó előadásokkal fogadja az érdeklődőket – luxuskörülmények között.

5. Port Hercule de Monaco (Herkules kikötője)

Herkules kikötője körülbelül 700 yacht számára kínál helyet, és 1926-ban készült el. Rendkívül impozáns látványt nyújt még akkor is, ha nincs ott saját hajónk.

fedezd-fel-monacot-a-szepek-es-gazdagok-mekkajat

6. Rue Princesse Caroline

A Rue Princesse Caroline egy kellemes sétálóutca, ahol néhány különleges kávézó is található. Monacóban járva muszáj végigmenni rajta!

7. Hercegi palota

Remek tipp turistáknak az őrségváltás, amelyre naponta 11:55-kor kerül sor II. Albert herceg otthonánál, a hercegi palotánál, melynek megjelenése rendkívül impozánsra sikerült.

8. Notre Dame katedrális

A Notre-Dame-Immaculée katedrális Monaco fő temploma, mely 1875 és 1903 között épült román stílusban. Az ország egyik talán legjellegzetesebb építménye!

9. Tengerkutatási Múzeum

Körülbelül 6000 különböző tengeri lényt lehet itt megcsodálni teljes pompájában. Feledhetetlen élmény!

10. Jardin Exotique botanikus kert

Nemcsak növénybarátoknak, hivatásos és hobbi botanikusoknak, hanem egyszerű halandóknak is nagyszerű látvány. Végül, de nem utolsósorban a Monacóra nyíló gyönyörű kilátás miatt is érdemes meglátogatni.

11. II. Lajos stadion

A mintegy 18 000 néző befogadására alkalmas aréna nem éppen egy hatalmas stadion, ha azonban figyelembe vesszük, hogy Monaco miniatűr államának csak körülbelül 38 000 lakosa van, akkor ez a szám teljesen más nézőpontba kerül. Meccsnapon igazi élmény meglátogatni!

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság