Két úttörő szenolitikus kutatásba is belekezdett a Life Biosciences

A bostoni székhelyű cég a közelmúltban két meghatározó jelentőségű tudományos publikációt közölt a Nature folyóiratban. A vállalat nem titkolt célja az életkorral összefüggő negatív folyamatok elleni terápiák fejlesztése. A Life Biosciences azonban nem csupán megállítani szeretné, de vissza is fordítaná az öregedést.

A cég a törekvéseit azokra az állatmodelleken végzett kutatásokra alapozza, melyek szerint az öregedés biológiáját célba vevő kezelések nem pusztán lelassítják a progressziót, de képesek visszafordítani az életkorhoz kapcsolható betegségeket is.

Két tanulmány, két irány az öregedés leküzdésére

Mehmood Khan vezérigazgató sajtóközleményében kitért rá, hogy a cége által végzett két kutatás új kapukat nyit a biotechnológia és az orvostudomány területén. Khan hozzátette: kiszélesítik az utat az idősödő szervek és biológiai rendszerek működésének helyreállítása érdekében, ezáltal lehetőséget kínálnak az embereknek az egészségesebb életre.
A Life Biosciences egyik tanulmánya a szem idegsejtjeinek fiatalabb állapotba történő visszaállítását vizsgálja. A kutatásokat a világ egyik legismertebb biológusa – és nem mellékesen a Life társalapítója –, David Sinclair vezeti. A tudósok a szem elöregedett vagy sérült sejtjeit génterápia segítségével regenerálódásra próbálják sarkallni a Yamanaka faktor három proteinjének expressziójával.
A tanulmányban elsőként megtapasztaljuk, hogyan lehet visszatekerni a komplex szövetek óraművét az olyan fiatalos biológiai funkciók helyreállításának érdekében, mint például a látás – mondta David Sinclair.
Az Ana Maria Cuervo által vezetett második Life Biosciences-tanulmány a vérképző őssejtekre koncentrál. Az úgynevezett chaperone-mediált autofágia (CMA) a működése során lebontja a sejtekben a felesleges fehérjéket, és azokat tápanyag formájában újrahasznosítja. A tudósok egérmodelleken megfigyelték, hogy amikor a CMA aktiválódott a hematopoietikus őssejtekben, akkor az idősebb sejtek fiatalabbakként kezdtek el viselkedni.
Mindez azt sugallta a tanulmányban résztvevő szakemberek számára, hogy CMA-aktiváló kezelések képesek helyreállítani az idősödő hematopoietikus őssejtek működését, valamint a szervezet immunfunkcióira is jótékony hatást tudnak kifejteni.
Forrás: www.longevity.technology

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Testi Gazdagság