Kik vagytok ti Szilícium-völgyiek, akik nem fogadjátok el az öregedést?

Időről-időre hallani, hogy a Szilícium-völgy teljes mellszélességgel kiáll az öregedésgátlást célzó kutatások mellett. Gazdasági szakemberek, banki elemzők a következő évek legjövedelmezőbb iparágának jósolják az anti-aging tudományágat.

De kik vannak az arctalan számok mögött? Kik azok, akik valóban elkötelezetten és ellentmondást nem tűrően hisznek az extrém hosszú élet lehetőségében, és tevőlegesen is hozzájárulnak ennek eléréséhez?

Rengeteg tudós helyezkedik arra az álláspontra, hogy az öregedésre a jövőben egy kezelendő betegségként tekinthetünk. A kérdés pedig nem is az: sikerül-e legyőznie az emberiségnek az öregedést, hanem az, hogy mikor.

Akad azonban néhány elszánt személy, aki nem elégszik meg a tudományos eredmények puszta böngészésével, de életmódjával, energiájával, anyagi forrásaival maga is részese szeretne lenni az áttörésnek: élettartamunk extrém módú meghosszabbításának. Kik ezek az emberek?

Dave Asprey, a Bulletproof alapítója

A 48 éves férfi egy táplálék kiegészítő termékeket forgalmazó vállalat alapítója és egy, az emberi élettartam 100 éven túli meghosszabbítására irányuló mozgalom hangadója. Asprey milliókat keresett azzal, hogy öregedésgátló elméleteit saját testén kísérletezte ki, majd felfedezéseit könyvek, podcast-ok, tanácsadói szolgáltatások és fogyasztási cikkek formájában értékesítette.

Asprey legszélsőségesebb beavatkozása talán a csontvelőjéből kivont őssejtek testébe történő újra befecskendezése volt. Elmondása szerint, amit erre a terápiára költött, abból már futotta volna egy vadonatúj Teslára is.

Liz Parrish, a BioViva vezérigazgatója

A magas, szőke és feltűnően fiatalos 49 éves hölgy szintén hajmeresztő beavatkozásaival került a híradások középpontjába. Parrish telomeráz és follistatin génterápiás kezeléseken esett át a kolumbiai Bogotában. (A telomeráz egy enzim, ami a DNS végét védő kupakot, a telomert építi vissza. A follistatin pedig az izomerő és izomtömeg növelésében játszik kulcsszerepet.)

A vezérigazgató a kezelések során hozzávetőleg 100 injekciót kapott egy génkoktélból és egy vírusból, aminek ez volt a feladata, hogy az új géneket beépítse a nő sejtjeibe. Parrish az eljárással szeretné elkerülni az életkorral összefüggő izomvesztést, illetve a DNS-einek védelmet nyújtó telomerjei kopását.

Jim Mellon, üzletember, befektető, a Juvenescence gyógyszergyár alapítója

A 63 éves Mellonnak különös érzéke van a jól időzített befektetések nyakon csípéséhez. Véleménye szerint már a kertek alatt van az új tőzsdemánia, az élet meghosszabbítása, ami legalább akkora lehetőség, mint maga az internet.

Ha valaki kezdetektől fogva befektetett volna az internetbe, akkor ma a bolygó leggazdagabb embere lenne. A hosszú élettartamot megcélzó biotechnológia óriási befektetési lehetőség. A Bank of America elemzőjének előrejelzése szerint a piac öt év múlva a jelenlegi hatszorosára, azaz 610 milliárd dollárra fog nőni.

Eric Verdin, a Buck Institute elnök vezérigazgatója

A Buck Öregedéskutató Intézet küldetése az, hogy megszüntesse az életkorral összefüggő betegségeket, reményt adva ezzel a jelenlegi és a jövő generációinak. A 63 éves Verdin szerint biológiai korlátaink nem fogják engedni, hogy bármeddig éljünk.

A vezérigazgató úgy véli, hogy 120 év az az emberi élethatár, amit belátható időn belül megcélozhatunk, és el is érhetünk. Véleménye szerint mi még egészen biztosan nem fogunk 200 éves embereket tucatjaival látni magunk körül.

Verdin és csapata az öregedő immunrendszert, az életmódbeli tényezőket, így a táplálkozás és a testmozgás élettani hatásait vizsgálja. A jó hír az – vallja az intézet vezetője –, hogy az öregedéssel felbukkanó megbetegedések 90 százalékát környezeti tényezőre vezethetjük vissza. Ez azt is jelenti, hogy emberi kontroll alatt tartható.

A 63 éves Eric Verdin egy saját maga által kidolgozott szigorú és speciális étrendet követ. Rengeteget mozog, edz, de előszeretettel hódol egyik kedvenc hobbijának is, a hegyi-kerékpározásnak a kaliforniai Marin megye meredek domboldalain.

Forrás: robbreport.com

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Testi Gazdagság