Kísérletekben már sikeresen lassították az öregedést!

Tudományos intézetek gyógyszerek egészen új osztályát fejlesztették ki. Egereken végzett kísérletek során sikerült lassítaniuk az öregedést, ezzel pedig meghosszabbítani az állatok életét.
Az új gyógyszerosztály elnevezése “senolytics” azaz szenolitikumok. Rendkívül hatékonynak bizonyultak az esendőség tüneteinek csökkentésében, a szívfunkciók javításában és az egészséges egerek életének meghosszabbításában. Összességében elmondható róluk, hogy lassították az öregedést.
Ez persze nem jelenti azt, hogy emberekre ugyanígy hatnak. Még csak az első lépés történt meg a terápia kifejlesztéséhez. Amikor a szenolitikus ágensek, melyeket most kombináltak egymással, eljutnak a klinikai alkalmazásig, akkor alakíthatják át az eddigi kezeléseket – mondta a kutatás egyik vezetője, Paul Robbins professzor.
A kísérletek előrehaladott fázisában azt tapasztalták, hogy az egerekben a szív- és érrendszer funkcióit, valamint az edzettségi állapotot is javították a szerek. Csökkentették a csontritkulás mértékét és az időskori esendőség tüneteit. Az egerek élettartamát pedig sikerült megnövelniük. Idős egerekben a szív- és érrendszeri funkciók már 5 napon belül javulást mutattak, már egyetlen dózistól is.
A kutatók azonban tovább folytatják a kísérleteket, mielőtt a szereket embereken alkalmaznánk. A vizsgálatban szereplő két szernek mellékhatásai lehetnek, főleg hosszútávú alkalmazás mellett. Ám a kutatók reménykednek abban, hogy a szereket nem kell gyakran alkalmazni, így a mellékhatások is csökkenthetők lesznek.
Forrás: https://www.hazipatika.com/eletmod/tudomanyos_erdekessegek/cikkek/kiserletekben_mar_sikerult_lassitani_az_oregedest/20150312163247

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság