Közel járunk az öregedés elleni gyógyszer kifejlesztésének végső stádiumához!

A kutatók számos módszerrel próbálják gátolni a sejtöregedést (többek között öregedésgátló szenolitikus készítményekkel). A tudomány jelenlegi állása szerint a leghatékonyabb módszert a kalóriastop jelenti, noha kétségtelen tény, hogy sokunknak kihívást jelent napi szinten 30-40 százalékkal kevesebb kalóriát fogyasztani. Ám itt jönnek képbe az innovatív, áttörés előtt álló gyógyszerek.

Super metformin

Több mint fél évszázada használja az orvostudomány a metformint, azaz egy mesterséges metabolikus szabályzót, mely elősegíti a cukrok és zsírok égetését, megakadályozva azok felhalmozódását. A metformin segíthet megelőzni a rákot, a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, az elhízást, a diabétesz, és akár a neurodegeneratív rendellenességeket is.

Mitokondriális aktivátorok

Az alacsony mitokondriális aktivitás közvetlenül az ATP (adenozin-trifoszfát) kimerüléséhez vezet. Az ATP kimerülése olyan betegségek kialakulásában játszik szerepet, mint a szívbetegségek, a cukorbetegség, de a neurodegeneratív elváltozásokért is felelős (Parkinson-kór, Huntington-kór, Alzheimer-kór és társaik). A kutatók jelentős előrelépésre számítanak a mitokondriális aktivitás helyreállítása terén.

Szenolitikumok

A szenolitikus szerek lassítják, egyes esetekben vissza is fordítják a sejtek elöregedését. Számos tanulmány támasztja alá, hogy a betegségek kialakulásának hátterében túlnyomórészt a sejtek elidősödése áll, mely folyamat során enzimeket és különböző molekulákat szivárogtatnak magukból.
Ez a kiszivárgás pedig hatással van a sejtek környezetére.
Jelenleg hozzávetőleg 14 szenolitikus készítmény áll tesztelés alatt, köztük egy olyan rákellenes gyógyszer is, mely lassítja az öregedést és az életkorral összefüggő betegségeket. A kutatók vizsgálják azt is, hogy ezek a tesztelés alatt álló szerek képesek-e felvenni a harcot az olyan betegségekkel melyek az öregedő sejtek felhalmozódásával járnak.
Forrás: https://www.nextbigfuture.com/2017/12/anti-aging-drugs-that-might-be-only-a-few-years-away.html

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság