Luxusutazás az ezerarcú Finnországba: a legfontosabb úti célok egy helyen!

luxusutazas-az-ezerarcu-finnorszagba-a-legfontosabb-uti-celok-egy-helyen

Finnországot gyakran nevezik Európa északi ékszerdobozának. Nem véletlenül, hiszen tele van felfedezésre váró kincsekkel. Több ezer oka lehet annak, hogy beleszeressünk ebbe az északi államba: a melegszívű emberek, a lélegzetelállító sarkvidéki táj vagy a lenyűgöző építészet.

A finn nemzet identitása szorosan kapcsolódik a természethez. Hatalmas zöld erdők, festői szigetek, szélfútta sarkvidéki sziklák és ezernyi kék tó – ezért is emlegetik Finnországot az ezer tó országaként. Szerény név, tekintve, hogy ebben az országban 188 000 tó található.

A legfontosabb úti célok Finnországban

luxusutazas-az-ezerarcu-finnorszagba-a-legfontosabb-uti-celok-egy-helyen

Lappföld

Finnország legészakibb régiójaként Lappföld nemcsak a Mikulásról ismert, hanem lenyűgöző fényjelenségeiről (északi fény- Aurora Borealis) is, amit mindenkinek látnia kell egyszer életében.

Ezen felül a bennszülött számi nép földje, mely túlnyúlik az ország északi határain és Európa egyik utolsó vadonjaként várja a látogatókat.

A tóvidék

A régió számtalan tevékenységet kínál egész évben – a sétahajózástól kezdve, a horgászaton és a jégúszáson át, a korcsolyázásig bezárólag.

Csak keress egy csendes helyet a víz mellett, és tapasztald meg a finn kikapcsolódást luxuskörülmények között. Európa legnagyobb tóvidékén minden pihenésre vágyó garantáltan megtalálja kedvenc részét ezen a vidéken.

A tengerpart és a szigetvilág

A nyüzsgő tengerparti városoktól a félreeső világítótornyokig, a történelmi kúriáktól a nemzeti parkokig Finnország tengerpartja sok látnivalót kínál. Több mint 50 000 gyönyörű szigetével ez a régió a világ legnagyobb szigetvilága.

luxusutazas-az-ezerarcu-finnorszagba-a-legfontosabb-uti-celok-egy-helyen

Helsinki és környéke

Akár a természet csendjét, akár a városi élet izgalmát kedveled, Helsinki környékén mindent megtalálhatsz. A város legfontosabb látnivalói a Sibelius-emlékmű, az Uszpenszkij székesegyház, a Szenátus tér és a Katedrális.

Helsinki luxuséttermei finomabbnál-finomabb ételeket kínálnak, az érdekes múzeumok és az egyedi építészeti stílus pedig határozottan lenyűgözi az ide utazókat. Látogass el Helsinkibe, és tapasztald meg személyesen, miért Finnország fővárosa a világ egyik legélhetőbb metropolisza.

Az 5 legfényűzőbb luxushotel Finnországban

Bulevardi Hotel, Helsinki

Hotel F6, Helsinki

Arctic Light Hotel, Rovaniemi

Hotel Kamp, Helsinki

Hotel Lilla Roberts, Helsinki

luxusutazas-az-ezerarcu-finnorszagba-a-legfontosabb-uti-celok-egy-helyen

A finn szauna

Természetesen a szauna is része Finnország örökségének és kultúrájának. Becslések szerint több mint kétmillió szauna létezik az északi államban, vagyis az 5,3 milliós lakosság mellett ez háztartásonként átlagosan egyet jelent.

Érdekesség, hogy Finnországban ​​még a Parlamentben is van egy belőle. A szaunázást számos hagyomány övezi, a finnek számára mégis a legfontosabb a relaxáció, amely megtisztítja a testet és a lelket.

Mikor a legjobb Finnországba utazni?

Jó hír a Finnországba készülőknek, hogy az időjárás egész évben remek lehetőségeket kínál – akár egyedül, akár családdal, akár a munkatársakkal indulnánk el.

A tél ideális évszak olyan sportokhoz, mint a síelés, sífutás, korcsolyázás és jégúszás.

A tavasz és az ősz a legjobb évszakok az északi fény megtekintésére Lappföldön.

Nyár végén és ősszel az erdők gombaszedésre csábítanak, a színes őszi levelek pedig sárga-vörös fénytengerben fürdetik a tájat.

A nyári hónapok különlegességei a fehér éjszakák, hiszen Finnország bizonyos részein hosszú hónapokig nem megy le teljesen a Nap.

Bármikor is utazzunk tehát ebbe a csodálatos országba, kellemes élményekkel és szép emlékekkel térhetünk majd haza.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság