Luxusutazás Koppenhágába, ahol a szívélyesség és otthonosság találkozik

luxusutazas-koppenhagaba-ahol-a-szivelyesseg-es-otthonossag-talalkozik

Dánia fővárosaként Koppenhága a világ egyik legélhetőbb települése. Ha te is szeretnéd meglátogatni ezt a gyönyörű várost, részt venni egy igazi luxusutazáson, akkor olvasd el cikkünket, melyben a legfontosabb látnivalókról és hasznos utazási tippekről is olvashatsz.

luxusutazas-koppenhagaba-ahol-a-szivelyesseg-es-otthonossag-talalkozik

Koppenhágáról

A metropoliszt a világ egyik legmagasabb életszínvonalú városaként tartják számon. A Mercer tanácsadó cég 2018-as városrangsorában a világ 231 nagyvárosa közül a nyolcadik helyen végzett.

A dánok rendkívül barátságos és udvarias emberek, részben ez az oka, hogy ennyi turista fordul meg az országban.

Koppenhága annyira népszerű turisztikai célpont, hogy egyes látnivalóknál sorok alakulhatnak ki. Előfordulhat, hogy a látogatók számát maximalizálják, ezért érdemes előzetesen megvásárolni a jegyeket.

A metropolisz a parlamentnek (Folketing), a legfelsőbb bíróságnak (Højesteret) és a kormánynak is otthont ad, de II. Margit dán királynő rezidenciája szintén a kikötővárosban található. Lássuk azonban, hogy még miért érdemes oda elutazni!

Kihagyhatatlan látnivalók Koppenhágában

Nyhavn

Az 1683-ban épült Nyhawn egy csatorna és az azt körülvevő épületek együttesét jelenti. Ma a kikötőt elsősorban magánvitorlások és kirándulóhajók használják. A környező házakban főként éttermek találhatók.

Érdemes megnézni az itt található Inderhavnsbroent, a kizárólag gyalogosok és kerékpárosok számára kialakított hidat, amely Nyhavnt a szemközti oldalon lévő Christianshavnnal köti össze.

A kis hableány

A Koppenhága jelképeként emlegetett Kis hableány Hans-Christian Andersen meseíró fejében született meg. A kishölgy 1913 óta trónol egy szikladarabon a koppenhágai kikötőben. Alkotója Hans Edvard Eriksen.

luxusutazas-koppenhagaba-ahol-a-szivelyesseg-es-otthonossag-talalkozik

Tivoli

A Tivoli egy lenyűgöző vidámpark a város közepén. Még ha a hullámvasút nem is a te világod, a Tivolit feltétlenül meg kell nézned.

1843-ban nyitották meg, így a világ egyik legrégebbi vidámparkja. Amint átlépsz a nagy bejárati kapun, hirtelen egy teljesen más világban találod magad: minden színes, díszes és varázslatos.

A legkiemelkedőbb játékok közé tartozik a „Rutschebanen”, egy 1914-ből származó, fékezővel ellátott hullámvasút, a 80 méter magas körhinta és a „Daemonen” hullámvasút.

Sétahajózás a várost átszelő csatornákon

Ha Koppenhágában jársz, mindenképp fizess be egy hajóútra. Felejthetetlen élmény lesz a város csatornáin átszelni ezt a csodás közeget és megtapasztalni olyan helyek látványát, amit gyalogszerrel nem vagy csak nehezen érhetünk el.

Rosenborg kastély

A kastély a gyönyörű Royal Garden Kongens Have szélén található. Az ápolt parkok tömegével vonzzák a koppenhágaiakat és a turistákat egyaránt.

A kastély a 17. századból származik, magas tornyaival pedig egy kicsit meseszerűnek tűnik. A Rosenborg kastély 1838 óta múzeumként működik, a dán koronaékszereket is itt tekinthetjük meg.

luxusutazas-koppenhagaba-ahol-a-szivelyesseg-es-otthonossag-talalkozik

Christiansborg palota

Ma Christiansborg ad otthont a dán parlamentnek és a legfelsőbb bíróságnak. Nívós megjelenése miatt mindenképpen meg kell tekintenünk, ha arra járunk!

Amalienborg palota

Az Amalienborg palota II. Margit dán királynő jelenlegi rezidenciája. Az őrök hatalmas prémsapkájukkal a Buckingham-palota őreire emlékeztetnek. Az Amalienborg palota belülről is megtekinthető. Többek között itt található a Királyi Múzeum.

Mikor látogassuk meg Koppenhágát?

Koppenhágában általában párás éghajlat uralkodik, és az Atlanti-óceán partján mindig erős szél várható. A legjobb utazási idő májustól szeptemberig tart, de kis túlzással az év minden időszakában találhatunk magunknak elfoglaltságot.

Forrás 1

Forrás 2

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság