Mesterséges intelligencia segítheti az esztétikai beavatkozásokat

Robotok, amelyek a legjobb orvosnál is gyorsabban és precízebben ismerik fel a bőrrákot. Technológia, amely képes felmérni az égési sebek gyógyulásának optimális körülményeit. Mesterséges intelligencia, ami pótolhatatlanul hozzájárul a páciensek lehető legjobb és legkevesebb kellemetlenséggel járó esztétikai beavatkozásához. Első olvasatra úgy tűnhet, hogy mindez csupán a filmvásznon valósulhat meg, pedig ez a színtiszta valóság, ami az ajtónkon kopogtat.

Johan Reyneke, világhírű fül-orr-gégész szájsebész professzor egy interjú keretei között elmondta, hogy a mesterséges intelligencia (MI) olyan lehetőségeket ad a szakemberek kezébe, ami idáig álom volt csupán. Reyneke rámutatott: a kutatások szerint a kezelések köre a jövőben kiszélesedhet, a beavatkozások még pontosabbak, biztonságosabbak, kevésbé fájdalmasabbak és rövidebbek lesznek.
Az intelligens számítógépek támogatta kezelési tervezéseket napjainkban 3D vizuális kezelési tervnek nevezik. Első ízben CT-vizsgálat segítségével felállítjuk az arc lágy szövetének és csontjainak háromdimenziós képét. Ezeket kinyomtatjuk, majd megalkotjuk a 3D-s modellt, amin megtervezhetjük a műtéti rekonstrukciót, és kijelölhetjük az esetleges implantátum helyét és nagyságát – magyarázta Reyneke professzor.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Mindent automatizálhat az MI

A szakember rámutatott, hogy a műtétek biztonságosabbá, precízebbé és rövidebbé tétele mellett az MI minden számítást elvégezhet a jövőben helyettünk, így az esetleges tévedés valószínűsége nullára redukálható. Ma még kissé elrugaszkodott ötletnek tűnhet, de a jövő kétségtelenül afelé tart, hogy elég lesz néhány felvételt készíteni a páciens arcáról, a többi teendőt pedig elvégzi a számítógép helyettünk.
Reyneke professzor felhívta a figyelmet, hogy Dél-Koreában az olyan esztétikai beavatkozások kapcsán, mint a zsírleszívás már szolgálatba is állították a mesterséges intelligenciát. Sőt az endoszkópiát vagy kolonoszkópiát igénylő műtétek esetében is alkalmazták már az MI felbecsülhetetlen képességeit.
A gépi intelligencia arra is képes lehet, hogy megmutassa a beavatkozások végeredményét.  Ez nem csupán a gondos tervezést és a pontos kivitelezést támogatja, de segítheti a pácienst és az orvost a megalapozott döntések meghozatalában.
Forrás: longevitylive.com

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság