Öltözködési szabályok sikeres férfi vezetőknek

oltozkodesi-szabalyok-sikeres-ferfi-vezetoknek

Egy sikeres vezetőt nemcsak a tudása és a kvalitása különbözteti meg az átlagos vagy a rossz főnöktől, hanem természetesen a ruhatára is. Hogy mit visel egy sikeres férfi vezető? Lássuk!

Az öltöny a felsővezetők legelegánsabb öltözete

Egy vezető külső megjelenése nem garantálja minden esetben a szakmai sikert – de határozottan felgyorsíthatja a ranglétrán való haladást. Az, hogy menedzserként a kötelező öltöny mellett mit viselj, a vállalat szokásaitól, az iparágtól és a pozíciódtól is függ.

Néhány startup cégnél például megengedettek a lazább öltözködési szokások is, így neked kell látnod, a vállalkozáson belül mi az elfogadott. Néhány alapszabályt azonban ettől függetlenül is fontos betartani!

oltozkodesi-szabalyok-sikeres-ferfi-vezetoknek

Alapszabályok öltönyviseléshez

Az üzleti életben nem a ruha kényelme az elsődleges cél.  Az irodai öltözék a 21. században is klasszikus, azaz kevésbé színes, leginkább tompább vagy sötét színeket jelent, méghozzá kevés mintával.

Ami az anyagot illeti, a természetes szálakat előnyben kell részesíteni a szintetikus anyagokkal szemben.

Ha nem vagy biztos abban, hogy mi a megfelelő ruházat az új munkahelyeden, nézz körbe és használd az azonos hierarchikus szinten lévő alkalmazottak és a felettesek öltözködési stílusát útmutatóként.

Nyakkendő

Az egyszínű vagy a csíkos nyakkendők még mindig a legjobbak. Általános szabály, hogy két színnél és három mintánál több ne jelenjen meg rajta, mert az ellentétes hatást válthat ki.

Nem hibázhatsz a felsőkategóriás butikok nyakkendőivel még akkor sem, ha egy kicsit mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod értük, hiszen ezek a boltok pontosan tudják, hogy mire van szüksége egy sikeres férfi vezetőnek.

Öltöny

Az üzleti életben a szürke és a kék öltönyök a nyerők. Sokan nem tudják, hogy míg temetésre jó a fekete öltöny, addig egy irodába már kevésbé. A frakk és a szmoking színe a fekete, ezek azonban nem irodai viseletek.

Öltöny esetében tabunak számít a látható címke, illetve a szintetikus alapanyagok sem egy sikeres vezető benyomását keltik.

oltozkodesi-szabalyok-sikeres-ferfi-vezetoknek

Ing

Az ingeknél is fontos az anyagválasztás: a pamut például sokkal szerencsésebb és kényelmesebb, mint a poliészter. A keleti országokban használt selyemmel pedig nem árt vigyázni, mert ezek a nyugati világban kevésbé elterjedtek.

A mandzsettás ingek az igazán stílusosak, néhány darabot mindig tartsunk belőlük a gardróbban, ha vezető beosztásban dolgozunk.

Fiatalabb menedzsereknek ma már engedélyezett a gombos ing is, de itt érdemes kiemelni, hogy a gyöngyház gomb sokkal elegánsabban néz ki, mint a műanyag, noha többe kerül, ellenben jobb minőségű.

A törött és hiányzó gombok tabunak számítanak. Egy törött inggomb igénytelenséget és közömbösséget tükröz.

Inggallér

Az üzleti célra alkalmas inggallérok közül a klasszikus Kent gallér a legjobb választás, sőt mondhatni az egyetlen, ha egy sikeres férfiről van szó.

Cipő

A polírozatlan cipő egyértelműen tabu, a bőrcipők pedig sokkal előnyösebbek a szövetből készült társaiknál.

Tornacipő öltönnyel csak startup cégeknél jellemző, ott is nagyon ritkán. A legtöbb vállalatnál még mindig a klasszikus, elegáns bőrcipő az elfogadott. Egy fekete, barna vagy bordó cipővel sosem hibázhatsz.

Néhány szó a cipőfűzőről: a színes cipőfűzőket mindig el kell kerülnie egy sikeres vezetőnek, különösen akkor, ha konzervatív cégnél dolgozik. Egyedül a fekete, esetenként a kék és a barna színek a szerencsések ezen a téren.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság