Tereld pozitív irányba az életed a jóga motiváló erejével! 

A motiválatlanság bármelyik életszakaszban megnehezítheti a napjainkat. Egy ilyen helyzetben érdemes nagy levegőt venned és irányt változtatnod, hogy kizökkenhess végre a negatív körforgásból. 

A jóga pontosan ebben segít; megmutatja, hogy a tested felett gyakorolt kontroll egyben a lelkedet is képes megújítani. A rendszeresen elvégzett gyakorlatok hatására csökken a stressz és a szorongás, az életerőd visszatér. A tudatos jelenlétnek köszönhetően a legjobbat hozhatod ki magadból.

A jóga gyógyír a testednek és a lelkednek

,,A jóga tükör, belülről pillanthatjuk meg magunkat benne.”

– BKS lyengar

A jóga több mint sport; új utat mutat és fejlődni tanít, hozzásegít minket a folyamatos mentális- és fizikai frissességhez.

 Amikor elkezded az első, egyszerűbbnek tűnő jógagyakorlatokat, tapasztalni fogod, hogy a tested egy idő után igényli azt, hogy még egy kicsit tovább menj és feszegesd a saját határaidat. A jóga előnye, hogy minderre úgy ,,vesz rá”, hogy közben szinte észrevétlenül megváltoztat benned valamit: megtanít rá, hogy kikapcsold az elmédben cikázó felesleges gondolatokat azért, hogy csakis magadra figyelj.

A jóga támogatja a személyes fejlődésedet

A következetesség és a kitartás fegyelmezettebbé tesz, ezáltal pedig a mindennapos érzelmek felett is könnyebben gyakorolsz majd uralmat. 

A jógában elért sikerek, az egymásra épített, lépésenként megtanult gyakorlatok motivációként jelennek meg olyankor is, ha a munkában vagy a magánéletedben kell meghoznod bizonyos döntéseket. 

A tested már rövid idő után meghálálja a törődést; karcsúbb leszel és erősebb, néhány hónap gyakorlás után pedig gyönyörű pózokat tartasz majd ki szilárdan és magabiztosan.

A kezdeti lépések segítenek a ráhangolódásban

Először is: meditálj. Semmi másra ne figyelj, csak a légzésedre és közben tereld a gondolataidat pozitív irányba. Amikor ilyen ellazult állapotban kommunikálsz a belsőddel, az üzenet eljut a tudatalattid szintjére és átitatja az egész napod. Miután ráhangolódtál arra, hogy csak magaddal törődj, kezdj egészen egyszerű ászanákkal, majd a saját ritmusod szerint illeszd be az egyre nehezedő gyakorlatokat a programba.

Lépj ki a saját magadnak felállított korlátok közül és nézd meg, hogy mennyi mindent hozhat a jóga a Te életedbe is!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Testi Gazdagság