Tudatos bőrápolás: Ilyen egyszerű módszerekkel is le lehet győzni a ráncokat!

Hogy öregszünk, azt elsősorban bőrünkön vesszük észre. Veszít rugalmasságából, egyre kevésbé feszes, egyre ráncosabb. Tehetünk azért, hogy ez a folyamat minél később kezdődjön el és hogy az öregedésnek ezt a szembetűnő jelét mérsékelhessük!
Vannak alapvető dolgok, amiket érdemes megtenni azért, hogy a bőrt óvjuk az öregedéstől. Ilyen a közvetlen, erős napfény kerülése, fényvédő krémek használata, a dohányzás abbahagyása, a bőr rendszeres hidratálása. De ezenkívül is léteznek különböző módszerek, melyek segítenek a bőr öregedésének lassításában. 

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A szója és a C-vitamin sokat segíthet

A C-vitamin az egyik leghatékonyabb öregedésgátló, mely növeli a kollagén mennyiségét, óv a káros napsugaraktól és egyenletesebbé teszi a bőr felszínét. Fogyasszunk minél több C-vitamint tartalmazó zöldséget, gyümölcsöt, és külsőleg is használjunk C-vitaminos arcápolót.
A szóját tartalmazó arcápolók és táplálékkiegészítők szintén nélkülözhetetlenek az öregedésgátlást célzó bőrápolásban. 

Hámsejtek eltávolítása AHA savval

A rendszeres hámlasztás alapvető lépés ahhoz, hogy a bőr tartósan fiatalos és feszes maradjon. Erre a célra ne a bőrradírt válasszuk, ami csak sérülést okoz a bőrnek, hanem a kémiai hámlasztó termékeket, melyek AHA savat (alfa-hidroxi-savak) tartalmaznak.
Ezek eltávolítják az elhalt hámsejteket, fokozzák a kollagéntermelődést és halványítják a felszíni ráncokat. Hámlasztás után azonban mindig használjunk fényvédőt is a pigmentfoltok elkerülésére. Ne tisztítsuk túl gyakran az arcbőrt, mert azzal eltávolítanánk a bőr természetes védőolajait. 

Szemek óvása szemüveggel

Nem is hinnénk, hogy a látásunknak milyen nagy hatása van arra, hogy mennyire leszünk ráncosak. Ha valakinek rossz a szeme és emiatt állandóan hunyorog, nem fogja tudni elkerülni a szarkalábakat. Ezért is fontos, hogy megfelelő szemüveget viseljünk. 

Megfelelő táplálkozás és a megfelelő táplálkozás

A legjobb, ha a hátunkon alszunk. Ha a hasunkon vagy az oldalunkon tesszük ezt, akkor a bőrünk meggyűrődik, idővel pedig ezek a gyűrődések maradandóvá válnak. Ez éppúgy igaz az arcunkra, mint a nyakunkra vagy a dekoltázsunkra. Táplálkozás szempontjából igyekezzünk minél több fehérjét és omega-3 zsírsavat fogyasztani. 
Forrás: webmd.com

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság