Tudtad, hogy a napi tudatos meditáció növelheti a motivációt?

tudtad-hogy-a-napi-tudatos-meditacio-novelheti-a-motivaciot

A tudatosság manapság gyakran használt fogalom és egyértelműen helye van az olyan az olyan gondolkodásmódban, amely elsősorban a fejlődésre és a sikerre épít. Motiváltnak lenni nem mindig könnyű, azonban néhány módszer segíthet abban, hogy még többet hozhass ki magadból és megfelelően összpontosíthass a céljaidra. Olvass tovább, hogy megtudd, hogyan hat a tudatos meditáció a saját produktivitásodra és sikereidre.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az éberség gyakorlása

Különböző tanulmányok alátámasztásával bebizonyosodott, hogy a meditáció számos előnnyel jár a motiváció kapcsán.

A tudatosság segít abban, hogy rendszerezhesd az elmédben kavargó temérdek információt és kiválogasd azokat, melyek elősegítik a fejlődésedet.

A mindfulness megtanít rá, hogyan fókuszálj a megoldásra, az éberség és a mentális tisztaság révén megszabadít az automatikusan alkalmazott, negatív viselkedési mintáktól.

Kötöttségek béklyójában

A szokásaink gyakran átveszik felettünk az uralmat és ez nagyban növelheti a bennünk lévő szorongást. A saját magunk számára felállított korlátok nem engedik, hogy kibontakozzunk és az értékes energiáink elvesznek.

A tudatos meditáció irányt mutat ahhoz, hogy kontrollt gyakorolhass az ösztönös cselekvések felett. A tiszta gondolatok javítják a hatékonyságodat és segítenek megfelelően kezelni a váratlan és kimerítő helyzeteket. A céljaid elérésének érdekében javasolt naponta beiktatnod egy kevés tudatos meditációt. Te is hamar észlelni fogod, hogy milyen könnyen visszaszerezheted az irányítást a dolgok felett és hogy ez mennyi pozitív változást hoz az életedbe.

Tanulj meg elfogadni!

A sikeres önmotiváció révén a tettek mezejére léphetünk. De hogyan kezdj neki, ha nehezen szabadulsz a negatív gondolatoktól?

Mindenekelőtt meg kell értened, hogy a múlt és a jelen elfogadása nélkül lehetetlen elérned a nagy előrelendülést. Dolgozz azon, hogy megoldd magadban a belső konfliktusokat, rendezd a kapcsolataidat és engedd el a sérelmeket. A belső béke adja meg a kiindulópontot a tudatos motivációhoz és biztosítja azt, hogy az energiáidat a megfelelő helyre összpontosítsd. Hagyd, hogy bizonyos elkerülhetetlen és egyben negatív érzelmek felbukkanjanak, majd elmúljanak anélkül, hogy ragaszkodnál hozzájuk. Ne akard őket elfojtani vagy elhessegetni.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság