Vajon a biotechnológia a megoldás az élet meghosszabbítására?

Érdekes Hangout-beszélgetés zajlott a közelmúltban James Peyer, az Apollo Ventures, illetve a Labiotech egyik képviselője között.

A felek azért csatlakoztak össze az éterben egy videokonferencia erejéig, hogy megvitassák a biotechnológia lehetőségeit az öregedésgátlás területén.

A résztvevők felvetették, hogy sokáig ingoványos talaj volt az öregedésgátlás tudománya, amihez nagyban hozzájárult az ismeretek hiánya, illetve a gyógyszeripar és az állami szabályzók bizalmatlansága.

Mérföldes hátrányokról indult tehát az élet meghosszabbításáért folytatott küzdelem, ám lassan-lassan a tudományos eredményeknek köszönhetően olyan nevek jelentek meg a piacon, mint Jeff Bezos vagy a Google társalapítója által megálmodott Calico.

A biotechnológia válaszokat keres

A továbbiakban James Peyer az Apollo Ventures elsődleges céljáról beszélt, ami nem más, mint a biotechnológia hadba állítása az életkorral összefüggő betegségekkel szemben.

A tudományos térben legalább 80 olyan mutáció vagy vegyület létezik, ami laboratóriumban, egérkísérletek során már bizonyított. Az elmúlt öt év másról sem szólt, mint hogy az elméleteket és hipotéziseket egy adatközpontú tudásbázisban egyesítsük – hangsúlyozta Peyer.

A kihívás abban lesz, hogy az ígéretesnek tűnő mutációkat és vegyületeket klinikai vizsgálatokra alkalmassá tegyük.

Miért fontos ez?

Az öregedésgátló terápiák megelőző kezelések, azaz a gyógyszereket az életkorral összefüggő betegségek kialakulása előtt prevenciós célzattal szükséges alkalmazni. Hogyan lehet ilyen körülmények között lefolytatni a klinikai vizsgálatot?

Peyer emlékeztetett, hogy a New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola kutatói 7 éve folytatnak prevenciós gyógyászattal összefüggő vizsgálatokat. A szakemberek azt vizsgálják az intézményben, hogy a metformin generikus gyógyszer késlelteti-e az életkorral összefüggő változások kialakulását.

Ez a fajta 7 éves klinikai vizsgálati modell azonban nem olyan módszer, amit egy csapásra át lehetne alakítani kereskedelmi modellé vagy szabadalmaztatott gyógyszerré.

Rengeteg munka áll előttünk, de a következő 5-10 év során a biomarkerek segítségével előállíthatunk egy gyógyszert az életkorral összefüggő betegségek legyőzésére – hangsúlyozta Peyer a Hangout-beszélgetésben.
Forrás: labiotech.eu

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Testi Gazdagság