Így áll a világ leggazdagabb embereinek a top 10-es listája 2022-ben 

Elon Musk

A világ milliárdosainak száma 2022-ben 2668 fő. Ezek az elképesztő vagyonnal és befolyással bíró emberek jelentős szerepet játszanak a globális gazdaság és a politika alakításában, sokan közülük technológiai óriáscégek alapítói. Bizonyára Te is elgondolkoztál már azon, hogy kik is lehetnek a világ legtehetősebb emberei és hogy milyen út vezette el őket a mesés gazdagságig.

A Bloomberg Billionaires Index rangsora

1. Elon Musk

 • Lakhely: Texas
 • Nettó érték: 224 milliárd dollár

Vagyis, a világ leggazdagabb emberének vagyonából havi 1M (1.000.000) forint költéssel 750 ezer évig élhetnél. Számolj utána, ha nem hiszed 🙂

 1. 224.000.000.000 USD = 9.041.472.000.000 Ft
 2. Havi 1.000.000 Ft költéssel: 9.041.472.000.000 / 1.000.000 = 9041472 hónap
 3. A 9.041.472 /12, és máris megvan az évek száma: 753.456 év!!!

Csinos összeg, mi?

Elon Musk első projektje az egyetem alatt a Zip2 volt. Ez az online navigációs szolgáltatás olyan sikert hozott a számára, hogy a befolyt összegek egy részéből létrehozhatta az X.com-ot, majd 2004- ben a Tesla Motors ( ma Tesla)  fő vezérigazgatója lett. Jahh, és persze ne felejtsük el a Paypal.com-ot sem, aminek a sikere szintén erősen fűződik hozzá. 

2. Jeff Bezos

 • Lakhely: Washington
 • Nettó vagyon: 144 milliárd dollár

Bezos 1994-ben egy seattle-i garázsban hozta létre az amazon.com.ot, mely eredetileg könyvek árusítását biztosította, de az évek során jelentősen kibővült és a világ legnagyobb internetes kereskedelmi platformjává vált. 

3. Bernard Arnault

 • Lakhely: Párizs, Franciaország
 • Nettó vagyon: 136 milliárd dollár

A világ legnagyobb luxustermékeket forgalmazó vállalatának, az LVMH-nak az elnök-vezérigazgatója, de Arnault vagyonának tetemes része (összesen 110 milliárd dollár) a Christian Dior SE-ben fekszik.

Arnault mérnökként végzett és az üzleti érzéke már akkor megmutatkozott, amikor 1971-ben átvette apja cégének az irányítását és egy Férinel Inc. elnevezésű ingatlancéggé futtatta fel a vállalkozást.

4. Bill Gates

 • Lakhely: Washington
 • Nettó vagyon: 121 milliárd dollár

Gates az egyetemi évek alatt egy új szoftvert fejlesztett ki gyerekkori barátjával, Paul Allennel együtt. A siker hatására megalapították a mindenki által ismert multinacionális technológiai vállalatot, a Microsoftot.

5.Warren Buffett

 • Lakhely: Nebraska
 • Nettó vagyon: 114 milliárd dollár

Buffett elsőként 11 éves korában vett részvényeket befektetés céljából. Az évek során befolyásos üzletemberré vált, aki nem a gyors profitot célozza meg, hanem klasszikus befektetési stratégiákat alkalmaz. Egyfajta legendának számít a pénzügyi világban. 

6. Larry Page

 • Lakhely: Kalifornia
 • Nettó vagyon: 103 milliárd dollár

Page a Stanfordon töltött egyetemi évei alatt állt elő adatkinyerésre vonatkozó alapötletével. Sergey Brin barátjával együtt kidolgoztak egy új keresőmotor-technológiát, amit ,,Backrub”-nak neveztek el. Később a páros megalapította a Google-t, mely ma a globális keresések több mint 92%-át fedi le.

7. Sergey Brin

 • Lakhely: Kalifornia
 • Nettó vagyon: 99,1 milliárd dollár

Sergey Brin, miután 1988-ban Larry Page-el létrehozta a Google-t, annak technológiai elnöke lett. Brin 2019-ben főként az Alphabet kutatólaboratóriumára, az X-re fordította figyelme nagy részét. Ez a létesítmény olyan innovatív eszközökért felel,  mint a Goodle Glass okos szemüveg vagy a Waymo önvezető autó.

8. Gautam Adani

 • ï      Lakhely: Gurgaon, India
 • ï      Nettó vagyon: 98,1 milliárd dollár

Hat igen jelentős indiai vállalatban rendelkezik számottevő részesedéssel. Az egyetemet nem fejezte be, inkább a gyémántkereskedelemben próbált szerencsét. Jelenleg az ő tulajdonában van India legnagyobb kikötője.

9.Mukesh Ambani

 • ï        Lakhely: Mumbai, India
  • Nettó vagyon: 96 milliárd dollár

Mukesh Ambani a Mumbai Egyetemen végzett vegyészmérnökként. 1981-ben beszállt a családi vállalkozásba és részt vett a Reliance Industries Limited vezetésében, mely a petrolkémia, az olajfinomítás, valamint olaj- és gázfúrás területén érintett. A cég végül India legnagyobb konglomerátumává vált.

10. Steve Ballmer

 • ï    Lakhely: Washington
 • ï    Nettó vagyon: 95,9 milliárd dollár

Ballmer ugyanabban a kollégiumban és ugyanazon az emeleten lakott, mint Bill Gates, amikor mindketten a Harvard Egyetemre jártak. 

Steve Ballmer 1980-ban csatlakozott a Microsofthoz, miután Bill Gates meggyőzte, hogy hagyja abba a Stanford Egyetem MBA programját. Ballmer lett 2000-ben Gates utódja a Microsoft vezérigazgatói posztján. 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel