Az “önerőből milliomosok” hét titka – hogyan csinálják a rengeteg pénzt?

Az "önerőből milliomosok" hét titka - hogyan csinálják a rengeteg pénzt?

Ha szeretnéd megérteni az  önerőből milliomosok hét titkát, először azt kell megértened, hogy ne milliomossá akarj válni. Multimilliomossá akarj válni.

Talán azt gondolod, hogy öt-, tízmillió forinttal a zsebedben nagyobb biztonságban vagy. Pedig ha kicsit is követed a gazdasági élet történéseit, vagy az éppen aktuális kormányok “újításait”, akkor be kell látnod, hogy hosszú távon sem öt-, sem tízmillió forint nem nyújt nagy biztonságot.

A Forbes magazin február elején írt arról, hogy a Fidelity Investments tanulmánya szerint a milliomosok (dollárban értve!) 42%-a nem érzi magát túl elégedettnek. Ahhoz, hogy elégedettnek érezzék magukat, 7.500.000 dollárnyi befektethető pénzre lenne szükségük. Itthon persze mások a léptékek, ennél kevesebb  pénzből is lehet olyan jó befektetéseket csinálni, ami elégedettséget okoz.

Ez most nem egy “Hogyan kell milliomosnak lenni?” poszt arról, hogy miként is kell spórolni, meg félretenni a fizetést, hogy idős korunkban pecázgathassunk. Ez a poszt arról szól, “Hogyan kell egy rakás pénzt csinálni, hogy közben élj is?.

Ismerd meg az “önerőből milliomos”-ok hét titkát!

1. Döntsd el, hogy multimilliomos leszel.

Először is el kell határoznod, hogy multimilliomossá válsz. Jó, persze, tudom… a körülményeid, meg a munka, meg heti 300 órát kell dolgoznod. Na és? !!!LEGALÁBB AZT DÖNTSD MÁR EL, HOGY VÁLTOZTATNI AKARSZ!!!!

“A semmiből indultam. Nem volt semmim, csak egy ötletem. Keményen dolgoztam, hogy olyan értéket teremtsek, amit talán soha nem lehet megsemmisíteni. De az első lépés a döntés volt. Aztán minden nap leírtam: Többet érek, mint 100 millió dollár” – Grant Cardnoe (Bestseller író, értékesítési szakértő, motivátor, multimilliomos)

2. Szabadulj meg a szegények gondolkodásmódjától

Nem a pénz mennyisége kevés a Földön, hanem azon embereké, akik helyesen tudnak róla gondolkodni. Ahhoz, hogy multimilliomos lehess, be kell fejezned a szegényes gondolkodást. Persze az ember azért gondolkodik úgy ahogy, mert azt tanulta amit. Muszájból, félelemből, érdektelenségből.

Kérdezz meg három átlagos gyereket, hogy mit tanultak a pénzről a szüleiktől, ilyen válaszokat fogsz kapni: “A pénz nem a fán terem.” “Ne pazarolj!” “Edd meg az összes ételt, más emberek éheznek.”

Az biztos, hogy bár a fenti mondatok igazságtartalma nem kétséges, de az ilyen alapú gondolkodásmód nem hoz bőséget senkire.

3. Légy a társadalom hasznos tagja

Az “önerőből milliomosok” számára nem csak a pénz jelenti a motivációt, hanem az is, hogy másokon segíthessenek (a nincsből nem tudsz másnak segíteni). A multimilliomosok nagy része adakozik rendszeresen akkor is, ha a dolgaik éppen keményre fordulnak.

Az értékalkotás, és hasznosság a társadalom alappillére, ezért gyakran működtetnek jótékonysági szervezeteket, alapítványokat is.

4. A gazdagok társaságát keresd

Nézz körül magad körül, és hallgatózz. Nézd meg azok anyagi helyzetét, akik ilyeneket mondanak: “A pénz nem boldogít.” “Minden gazdag ember kapzsi”. Gazdagok, vagy szegények? Ezeket azok mondják, akiknek üres a pénztárcájuk. A gazdagok nem így beszélnek. “A pénz nem boldogít”. Miért? A szegénység és a nélkülözés igen?

Nézz körül magad körül, vizsgáld meg alaposan a leggazdagabbak szokásait. Milyen könyveket, és magazinokat olvasnak? Hogyan fektetik be a pénzüket? Mivel motiválják magukat?

5. Úgy dolgozz, mint egy multimilliomos

A gazdag emberek másképp kezelik az időt. Ők veszik az időt, a szegények pedig eladják azt. A gazdagok tudják, hogy az idő sokkal értékesebb a pénznél, ezért az időrabló dolgokkal másokat bíznak meg. Azokat, akik számára az idő nem olyan fontos, mint a pénz.

De ne ringasd magad abban a hitben, hogy ők nem dolgoznak keményen. Nézd meg azokat, akik gazdagok: legalább annyit dolgoznak, mint te, csak éppen mások a prioritásaik, másképp állnak az élethez és az időhöz.

6. A “kiadásokat” cseréld “befektetésekre”

A gazdagok nem szórják a pénzt, hanem befektetnek. A szegény gondolkodásúak amint tehetik, vesznek maguknak egy lakást, hogy idős korukban ne kerüljenek majd az utcára (“Ha veszünk egy lakást, akkor már majdnem csak a rezsit kell majd fizetni…”). A gazdag gondolkodásúak inkább abból a célból vesznek lakást, hogy másoknak kiadhassák.

A szegény gondolkodásúk vesznek maguknak egy “menőzős” kocsit, ami jobb, mint a szomszédé. A gazdag gondolkodásúak pedig inkább egy közepes autót vesznek cégautónak, amit aztán adóoptimalizálásra használnak fel.

Hasonló dolgok, de más a cél.

7. Hozz létre több lábat, amin állhatsz

Az igazán gazdagoknál soha nem látsz olyat, hogy egyetlen bevételi forrásban bíznának meg. Több felé fektetnek be, mert “egy láb nem elég”.

“Amikor az első üzletem hét számjegyű jövedelmet termelt (dollárban) évente, elkezdtem ingatlanbefektetéseket csinálni. Amikor már ez is pörgött, felhasználóbarát szoftverfejlesztésbe vágtam bele kiskereskedők számára.” – Grant Cardnoe. Állj több lábon.

Miért szeretnék a multimilliomosok, hogy te is azzá válj?

Lehet, hogy meglepődsz azon, hogy a vagyonos emberek nagy része azt szeretné, ha neked is jobb életed lenne. pedig az igazi rejtély  inkább az, hogy az emberek nagy része miért nem akart IGAZÁN meggazdagodni. A gazdagok tudják, hogy nagy vagyont bárki szerezhet, aki képes ötletelni, és kitartóan küzdeni.

Két oka van annak, hogy a multimilliomosok azt szeretnék, hogy TE is gazdag légy:

  1. Mert így meg tudod venni a legdrágább szolgáltatásaikat, termékeiket is.
  2. Mert szeretnének több gazdag emberrel lógni. Olyan emberekkel akik a panaszkodás helyett inkább tettek a sikerért.

Gazdagodj meg! Mert képes vagy rá.

Ha pedig hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is – nyomj egy lájkot!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

6 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság