Néhány egyszerű szabály a sikeres élethez

nehany-egyszeru-szabaly-a-sikeres-elethez

Mi, emberek valójában csak nagyon egyszerű dolgokat szeretnénk. Gondold csak végig, te mire vágysz az életben?

  • Boldognak lenni?
  • Élvezni a családdal és a barátokkal töltött időt?
  • Valami maradandót alkotni?
  • Biztonságban érezni magad?
  • Valami újat tanulni?
  • Élvezni az élet apró örömeit?

Az emberek többsége így van ezzel. Sokat tehetsz azért, hogy jobb legyen az életed, ami az első lépés a siker felé vezető úton. Azt mindenesetre tudnod kell, hogy nincs univerzális recept és garancia sem létezik. Az élet túl bonyolult és kiszámíthatatlan ehhez.

Mit tehetek, hogy boldogabb és sikeresebb legyen az életem?

nehany-egyszeru-szabaly-a-sikeres-elethez

Íme 10 alapvető szabály, amelyek segíthetnek az úton.

1. Jogod van a boldogsághoz

Jogod van a jó élethez. Jogod van gondoskodni magadról. Jogod van tenni a boldogságodért. Mert a te boldogságod és jóléted ugyanannyit ér, mint másoké.

2. A kulcs maga a szeretet

Szeretet nélkül nem létezik sikeres és boldog élet. Ha szereted a munkádat, az jó érzés, igaz? Ha a gyerekeid viszontszeretnek, az is felemelő számodra, igaz? Téged is boldogsággal tölt el, ha a hobbiddal foglalkozhatsz?

3. Légy jóban önmagaddal!

Ha szereted önmagadat, az mindennél többet ér. Ismerd fel érzéseidet, örömödet és fájdalmadat. Figyeld a gondolataidat és érezd az igényeidet.

4. Önmagaddal foglalkozni a te dolgod!

Ne várd meg, hogy valaki más gondoskodjon rólad és a boldogságodról. Ez a te életed és a te boldogságod. Az pedig, hogy jó-e az életed, a te felelősséged. Nem másnak a feladata, hogy boldoggá tegyen. A többiek eléggé el vannak foglalva magukkal. Vállalj felelősséget magadért és a jövődért. Cselekedj most!

5. Kezdd el még ma!

Kezdd el jobbá tenni az életedet még ma. Ne várd meg a nyugdíjazásodat, vagy hogy a gyerekek elhagyják a házat, a férjed megváltozzon. A halogatás a sikeres élet ellenfele.

Nem kell az egész hegyet megmozgatnod. De fogd meg a lapátot és áss egy kicsit. Még akkor is, ha ez csak egy apróság.

nehany-egyszeru-szabaly-a-sikeres-elethez

6. Kezdd kicsiben!

Sokan úgy érzik, hogy semmin sem tudnak változtatni. Nem számít, hogy 20 vagy 80 éves vagy. A legjobb az apró dolgokkal kezdeni. Minden nap 1%-kal javítsd az életed egy területét. És 100 nap után 100%-ot javult a helyzet ezen a területen.

Sok egyenletes, kis lépés nagy fejlődést eredményez. Elég minden nap csak egy kis tettet végrehajtanod, hogy tartós, pozitív változást érj el.

7. Gondold át!

Talán még mindig fogalmad sincs arról, hogy pontosan mit tehetnél másként. A jó hír az, hogy az elméd rájön erre, ha elé veted ezt a problémát.

Az elméd szereti az okos kérdéseket. Kérdezd meg hát tőle a következőket:

  • Miből szeretnék többet? Egészségből? Jó barátokból? Jó beszélgetésekből? Kalandból? Jólétből?
  • Mi az, amire most a legnagyobb szükségem van?
  • Mi működött korábban?
  • Mit tehetnék ma ebben az ügyben? Mivel kezdhetném kicsiben és lassan? Mit tehetek ma?

8. Vigyázz magadra!

Győződj meg róla, hogy van erőd és energiád. Ügyelj arra, hogy a szervezeted jól működjön. Légy olyan fitt és egészséges, amennyire csak lehet.

9. A kudarc normális

Amikor megpróbálunk valamit javítani az életünkön, eleshetünk. Elkerülhetetlenül. És tudnod kell, hogy ez normális. A kisgyerek is felkel, ha elesik és szalad tovább, mintha mi sem történt volna.

10. Együtt szebb az élet!

Nekünk embereknek szükségünk van más emberekre. Ha valaki a világon nem sütne neked kenyeret vagy nem termesztene zöldséget, akkor nem lenne mit enned. A társadalom így működik: nem tudunk egyedül létezni, szükségünk van másokra.

És ami még fontosabb, másoknak is szükségük van rád. Szóval vigyázz a többiekre. És engedd meg másoknak, hogy vigyázzanak rád.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság