5 tuti biztos stratégia a pénzügyi portfóliód infláció elleni bebiztosítására!

5-tuti-biztos-strategia-a-penzugyi-portfoliod-inflacio-elleni-bebiztositasara

Az egyre inkább elszabaduló infláció alapjaiban rengetheti meg a pénzügyeidet és veszélyeztetheti a megtakarításodat. Az elmúlt napokban, hetekben a forint soha nem látott mélységeket járt be a mértékadó valutákhoz viszonyítva. Itt az idő a cselekvésre!

Az alábbiakban mutatok neked 5 bombabiztos stratégiát az infláció káros hatásainak elkerülésére.

1. Államkötény

Az állam által kibocsátott értékpapír az egyik legbiztosabb alapokon álló befektetési forma. A garancia a kifizetésre gyakorlatilag 100 százalék, ahhoz ugyanis, hogy az állam fizetésképtelenné váljon, csődbe kéne mennie, amitől azért az európai államok nagyon messze állnak. Az állampapír előnye ebből adódóan a rendkívüli megbízhatóság, a hátránya pedig a viszonylag alacsony kamatozás.

2. Arany vagy más nemesfém

Az arany igen kedvelt és igen régi eszköze a befektetőknek az infláció elleni harcban. Meglepő, de az arany kifejezetten jól teljesít az elszabaduló infláció idején, még akkor is, amikor más befektetési eszközök szenvednek. Ez azért fordulhat elő, mert a nemesfémek korlátozott mennyiségben állnak rendelkezésre, ami növeli az értéküket.

3. Ingatlan

Elég rápillantani az elmúlt évek piaci mozgására, és azonnal világossá válik, hogy az ingatlan az egyik legjobb befektetés ma idehaza. Jelenleg egyetlen eszköz sem mutat olyan mértékű stabilitást, mint az ingatlan. Sőt, nem csupán az inflációval szemben mutatnak rendkívüli ellenállást, de értékük az elmúlt évtized során akár háromszorosára, négyszeresére növekedett.

4. Árucikkek

A nyersanyagoktól kezdve az élelmiszereken át egészen az energiaforrásokig az árucikkek az infláció elleni küzdelem régóta bevált és bizonyított eszközei. Miért alakult ez így? Azért, mert az növekvő infláció idején a termékek árai is emelkedő tendenciát mutatnak, és képesek fedezni az inflációs kockázatot. Hátrányuk, hogy ismerni kell a területet, és a piac dinamikus változásai miatt folyamatos, rendkívül kitartó figyelmet igényelnek.

5. Tőzsdei értékpapír

Némileg hasonlít az államkötvényhez, azzal a különbséggel, hogy ezt nem az állam, hanem egy arra jogosult vállalat bocsátja ki. Az értékpapírokkal a tőzsdén kereskedhetsz, ám az adás-vételhez azért nem árt némi jártasság a területen. Kétségtelen, hogy az egyik legjövedelmezőbb befektetési forma, de ebből adódóan az egyik legkockázatosabb is.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság