Miért lehet 2022 a Bitcoin befektetés éve?

miert-lehet-2022-a-bitcoin-befektetes-eve

Az utóbbi időben elterjedt pletykák ellenére a kriptovaluták népszerűsége folyamatosan növekszik, a Bitcoin pedig határozottan vezeti a listát.

A Bitcoin körüli felhajtás az elmúlt években sok befektető érdeklődésének csúcspontját jelentette. Lássuk tehát, hogy befektetőként miért érdemes a Bitcoinra figyelned 2022-ben és talán azon túl is.

Miért érdemes 2022-ben Bitcoinba fektetni?

Számos figyelemre méltó oka van annak, hogy felvedd a Bitcoint a 2022-es befektetések listádra. Ezek közül néhány:

Még mindig ez a legnépszerűbb kriptopénz

A Bitcoin elég szerényen kezdett a 2000-es évek elején, de mára a világ legnépszerűbb kriptopénzévé vált és ezt a státuszát nagy valószínűséggel még sokáig tartani is fogja. Bár több ezer versenytársa keletkezett, hogy kihívója legyen, egyik sem tudta megközelíteni azt, amire a Bitcoin képes volt. A sorban a következő legértékesebb kriptovaluta, az Ethereum, amely a Bitcoin értékének mindössze 5%-át éri.

Magas piaci kapitalizációja

Az egyre növekvő népszerűség mellett a Bitcoin piaci kapitalizációja magasabb, mint a következő kilenc versenytársa együttvéve. A hatalmas méret azt mutatja, hogy a kriptovaluta mennyire megalapozott helyzetben van és bizonyos szintű stabilitásról is beszélhetünk vele kapcsolatban. Mivel a Bitcoin árfolyama ilyen magas, nem valószínű, hogy valaha is megtörténik az, hogy összeomlik és semmivé foszlik.

A szakértők hosszú távú árfolyam emelkedést jósolnak

A Bitcoin viharos 2021-es évet élt meg, két jelentős emelkedést és két hasonló méretű esést is átélt a piacon. Novemberben 67.500 dolláros történelmi csúcsot ért el, és azóta kicsit megingott. Ennek ellenére sok szakértő szerint a digitális érme hamarosan 100 000 dollár fölé fog emelkedni. Bár senki sem hajlandó egy pontos időt megjósolni erre a bravúrra, a legtöbben úgy vélik, hogy a Bitcoin még idén eléri ezeket a rekordokat. Mások kevésbé optimisták a Bitcoin esélyeit illetően, de még mindig úgy érzik, hogy a kriptovaluta a folyamatos növekedés útjára lépett.

Egyre inkább elfogadott fizetőeszköz és egyre több magánszemély tekint rá, mint életképes befektetési lehetőségre.

Lehet, hogy jó alkalom most Bitcoint vásárolni?

miert-lehet-2022-a-bitcoin-befektetes-eve

A Bitcoin kétségtelenül látott már hullámhegyeket és mélypontokat 2009-es indulása óta. Még ha jelenleg mélyponton is van, a valuta messze meghaladja az értékét. Történelmileg a Bitcoin egyszer már felállt a mostanihoz hasonló mértékű piaci mélyzuhanásból.

A Bitcoin mostani megvásárlása lehet a legalacsonyabb szint, ahol valaha is látni fogod a valutát, ami lehetővé teszi a maximális nyereséget egy amúgy is drága befektetés mellett.

A Bitcoin vásárlás hátrányai

A Bitcoin óriási felfelé ívelő potenciállal rendelkezik, de nem minden pozitív a valutával kapcsolatban.

Költség

A jelenlegi árfolyamon akár egyetlen Bitcoin felvásárlása is messze meghaladja a piac legdrágább részvényének az árát is. Jóval a több tízezer dolláros tartományban van, így a kriptovalutába való befektetés komoly kockázattal is járhat.

Szerencsére a Bitcoin nagyon jól megosztható, így a kriptovaluta töredékének a megszerzése is lehetséges a befektetés megkezdéséhez. A legkisebb címlet jelenleg az egy érme százmilliomod része.

Piaci volatilitás

A legtöbb kriptovalutához hasonlóan a Bitcoin esetében is nagy az ingadozás, akár napról napra is komoly változások várhatók. Például a Bitcoin árfolyama 2022 júniusában, egyetlen nap alatt 2000 dollárral esett. Az ilyen változékonyság elriaszthatja a befektetőket, különösen azokat, akik rövid távú nyereség után keresnek.

A Bitcoint több ezer vállalkozás (és néhány ország!) kezeli vásárlási eszközként. A valuta nagyon ingadozó, és a Bitcoin megfelelő időben történő vásárlása kritikus fontosságú a nyereség maximalizálásához. Mindenesetre a szakértők úgy érzik, itt az ideje meghúzni a ravaszt, mielőtt a kriptovaluta új piaci csúcsra emelkedne.

 

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság