Ugye nem törik el a Sólyom szárnya?

Sólyom Airways
Papagáj Sólyom Airways

Általában csak pozitív, inspiráló híreket teszek ki a motivator.ma-ra, így ez a cikk most kissé kilóghat az Üzleti Siker rovatból. Amiért kiteszem, az az, hogy ha valamit eltervezel, soha nem szabad feladni, és bízom benne, hogy a Sólyom is előbb-utóbb sikertörténetté válik. 

Nemrégen még arról számolt be a sajtó, hogy a Sólyom szeptemberben már menetrendszerűen szeli az eget, kimondottan luxus kategóriás utasokat szállítva.

Úgy látszik ez a szeptemberi kezdés már nem lesz igaz, hiszen a szükséges hivatali engedélyek híján a Sólyom nem tudja megkezdeni működését. Ahogy múlik az idő, késlekedik az indulás, úgy egyre nagyobb az esélye annak, hogy a Sólyom szárnya már azelőtt “eltörik”, hogy a levegőbe emelkedne.

Vágó József vezérigazgató azt nyilatkozta az indulással kapcsolatos kérdésekre, hogy a hatósági eljárás elhúzódása miatt nem kezdte meg még működését a Sólyom Hungarian Airways, pedig három gép már menetre készen várja az indulás pillanatát, méghozzá az angol légi bázison.

Sólyom Airways
Papagáj Sólyom Airways

A vezérigazgató elmondta azt is, hogy a működéshez szükséges iratokat benyújtották az illetékes hatóságnak, az illetékeket kifizették, de választ még nem kaptak a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatalától.

Vágó József azt is elmondta, hogy

a légitársaság hetente tudna repülőgépet vásárolni és üzembe állítani.

Szakmai körökben azt rebesgetik, hogy a működés megkezdéséhez szükséges iratok egy részére még vár a légügyi hivatal. Ezekből az iratokból derülne ki az, hogy ki és milyen módon finanszírozza vagy finanszírozná a légitársaság működését.

Az eddig tervezett járatok – augusztusi és szeptemberi – indulása és érkezése már nem valósul meg, ez világosan kilátszik az eddig történtekből.

Reményre adhat okot, hogy a cég repülőpilótáinak és stewardesseinek kiképzése Angliában és itthon is folyik, ami azt jelenti, hogy a légitársaság ötletét egyáltalán nem adták fel.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság