Zuhanó részvényárakat is hozott a Google legújabb algoritmusfrissítése

Zuhanó részvényárakat is hozott a Google legújabb algoritmusfrissítése.

A Google algoritmusfrissítései már nem csak az interneten éreztetik hatásukat: a legnagyobb portálok brutális forgalomesése a részvényárfolyamokra is kihat – adta hírül a Motivator.ma portál.

Jó példa erre a legutóbbi, 2014. május 20-án útjára indult Google Panda update is.

Miután a Searchengineland.com részletes listát tett közzé arról, hogy melyik ismert weboldal forgalma mekkora mértékben nőtt vagy zuhant, a vesztesek közé tartozó RetailMeNot részvényárfolyama szinte azonnal zuhanni kezdett, és a sokmilliárdos bevételű kuponos oldal kénytelen volt közleményben védekezni.

RetailMeNot tőzsde

Mit is szeretne a Google?

A Google legújabb algoritmusfrissítésének fókuszában az alacsony minőségű, az egy az egyben átmásolt, illetve az összeollózott tartalmak álltak.

A Google célja az egyre nagyobb szigorral az, hogy megelőzze a gyenge minőségű tartalmak megjelenését a keresési találatai között.

A Vörös Királynő hipotézis

Tim Worstall Forbes-on megjelent írása szerint ez a folyamat olyan, mint az Alice Csodaországban olvasható Vörös Királynő effektus: folyamatosan rohanni kell minden egyes szereplőnek ahhoz, hogy egy helyben maradhasson.

A Vörös Királynő hipotézishez hozzátartozik a folyamatos gazda-parazita fegyverkezési verseny.

A parazitáknak ahhoz, hogy életben maradjanak, folyamatosan alkalmazkodniuk kell a gyorsan változó környezethez, és gazdájukhoz, akinek viszont a paraziták miatt egyre kifinomultabb védekezőrendszerre van szüksége.

Mivel tökéletes védekezőrendszer nem létezik, ezért, mint ahogy alább látható,

  1. az olyan ismert weboldalak, mint a RetailMeNot, az Ebay, a Yellowpages, vagy Ask.com is áldozatul esnek egy-egy Google frissítésnek,
  2. más oldalak (Zimbio.com, WordPress.com, Buzzfeed) pedig durva forgalomnövekedést szereztek:

A nagy vesztesek (forgalomesés):

Google Panda Update 4 vesztesei

A nagy nyertesek (forgalomnövekedés):

Google Panda Update 4 nyertesei

Konklúzió

Természetesen, a fenti gazda-parazita harcot túlzásként is el lehet könyvelni, azonban egyet figyelembe kell venni:

Minden interneten is jelen lévő cégnek egyre gyorsabban kell futnia ahhoz, hogy egy helyben maradhasson a Google-ben, vagy akár növekedhessen is. És aki ezt nem teszi meg, azok nem élik túl.

Mivel egyre több nagy online cég vonul tőzsdére, ezért a Google frissítései is egyre érezhetőbbek lesznek. A mostani történés pedig csak a kezdet.

Motivator.ma

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság