Hogyan írj PR cikket?

Hatékony PR cikk

PR cikket szeretnél írni, de nem tudod, miként kezdj hozzá? Mindössze az alábbi hat lépést tartsd be, és máris könnyen felépítheted a hatékony vevőszerző írásodat. Ezek a lépések valóban sokat fognak segíteni (másoknak is sokat segítettek)!

1. lépés: a bevezetés

Tegyél fel egy kérdést, amely olyan példa lesz, amelyre a terméked vagy szolgáltatásod megoldást kínál. A kérdés Hatékony PR cikkfelvetése azért jó, mert ezzel felébreszted az olvasó kíváncsiságát, így biztosan tovább fogja olvasni cikkedet.

2. lépés: terméked, szolgáltatásod bemutatása

A bevezetőben feltett kérdésre válaszolj. A válaszodban ecseteld a terméked, szolgáltatásod pozitívumait, hogy miért az adott terméked vagy szolgáltatásod nyújtja a létező leges legjobb megoldást a problémára.

3. lépés: részletezd a kérdésben rejlő problémát

Ennél a résznél hosszabban beszélhetsz arról, hogy hány embernek jelent gondot a szóban forgó probléma. Itt beszélhetsz a cégedről is röviden (esetleg arról, hogy mióta vagy a piacon, mekkora sikereket értél már el). A lényeg, hogy olyan valós dolgokat írj ide magadról, cégedről, vagy bármiről, ami hozzád és cégedhez tartozik. Ezek bizonyítják azt, hogy profi vagy, és az olvasó elkezd bízni benned. Ez a rész legyen érdekes, olvasmányos, magával ragadó.

4. lépés: itt mutasd be újra a termékedet, szolgáltatásodat

Ebben a részben újra meg kell említened termékedet, szolgáltatásodat, mint a probléma megoldását. Sorold fel az összes előnyét, kiemelve ismét, hogy megoldja az olvasók problémáját, ezáltal az csak előnyükre válhat, ha a te termékedet, szolgáltatásodat veszik igénybe.

5. lépés: itt az ideje az összefoglalásnak

Elevenítsd fel újra a problémát, majd a megoldást, amit kínálsz. Közelítsd meg a problémát más oldalról, jó, ha a leendő vásárló érzelmeire hatsz – például: időt takarít meg, ami pénzt jelent neki.

6. lépés: utolsó lépésként összegezd a leírtakat.

Nagyjából ez a tömörített egység fog megmaradni az olvasóidban, ezért összegezve írd le, mit is kell tennie a vásárlónak ahhoz, hogy az övé legyen a terméked, szolgáltatásod.

Hangsúlyozd a terméked, szolgáltatásod fő előnyeit, illetve ha van még olyan pozitív tulajdonsága a termékednek, szolgáltatásodnak, amit eddig nem írtál le, itt megteheted.

Használhatsz felsorolást, kiemelésképpen használj pipákat, az egészet izgalmas formába tedd ki a szöveged mellé. Ez olyan lesz, mint egy check lista: figyelmeztet arra, mit hagytál ki esetleg. A másik jó ok a pipás forma kialakítására az, hogy az olvasóban erősen rögzíted a lényeget.

Rövidebben összefoglalva, hogy mit is kell tenned:
  1. Ébressz kíváncsiságot!
  2. Fokozd az érdeklődést!
  3. Ébreszd fel a vásárlási vágyat a terméked iránt!
  4. Adj utasítást a vásárlónak, hogy hogyan vásárolja meg a termékedet, szolgáltatásodat!

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság