Közösségi média: így használd okosan!

közösségi marketing média megoldások cégeknek

A közösség médiában való szereplés sok vállalkozásnak okozhat gondot, esetleg tanácstalan, hogy miként lehet belőle haszna, esetleg milyen szerepet tölthet be a cég életében. Nekik segítünk most némi összesítéssel.
A közösségi médiában való szereplés ma már olyan kötelező marketing eszköz, melyet egyetlen vállalkozás sem hagyhat ki. Az, hogy melyik közösségi oldal a megfelelő neked, függ attól is, hogy hol találhatók meg a különböző célcsoportjaid.

Egy valamit azonban sosem szabad elfelejtened!

A közösségi média eszköz és nem üzlethelyiség.

Ezeken az oldalakon nem lehet konkrétan értékesíteni, hanem híreket, információkat kell megosztani, amelyek lehetnek tanulást célzó ismeretanyagok, esetleg valamilyen érték közvetítése, amely a közösségi oldalakat használó ismerősök igényt tarthatnak.

A közösségi médiában való szereplés elsősorban hírverésre jó, közvetlen értékesítésre nem.

Forgalmat generálhat a weboldaladra, a blogodra, ahol további érdekes tartalmakat olvashatnak, de kimondottan üzletkötésre nem használható – ugyanis a közösségi oldalakra nem vásárolni járnak a felhasználók, hanem szórakozás, kapcsolattartás, pihenés céljából. Éppen ezért nem is foglalkoznak olyan hozzászólásokkal, melyek vásárlásra szólítják fel őket.

közösségi marketing média megoldások cégeknek

Sokan úgy gondolnak a közösségi médiás megjelenésekre, mint a Megváltóra, mert azt hiszik, hogy ha kihelyeznek egy-két posztot, akkor dőlni fog a megrendelések száma, dőlni fog a pénz! Erről szó sincs.

A közösségi média inkább időt vesz el, és később, mikor már kialakult a BIZALOM, akkor fog dőlni a pénz – de akkor sem a közösségi oldalakról, hanem a weboldaladon keresztül.

A közösségben való szerepléssel lehetőséget kaphatsz arra, hogy a termékeidet, szolgáltatásodat széles körben ismertesd, a márkád hírnevét felépítsd, vagy a saját magadnak szerezz minél több hűséges követőt.

Akárhonnan nézed, a közösségi média csak ESZKÖZ, amit ott megtudtál, azt másformában tudod felhasználni a saját vállalkozásod életében – mint például a felhasználók szokásairól, esetleg a felhasználók véleményére alapozva javíthatsz bizonyos szolgáltatásaidon.

A közösségi hozzászólások stílusából, mennyiségéből több mindent ki tudsz olvasni, ha nem csak a szavakat és jelentésüket nézed, hanem annál egy kicsivel messzebbre tekintesz.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság