Logón innen, logón túl, avagy hol kezdődik a márkaépítés?

Internetes vállalkozás esetén a központban mindig a weboldal áll, azonban nem csak a vizualitásra kell figyelnünk, hanem teljes webes jelenlétünkre is. 

A gyógyszeripari termékeket forgalmazó Medicare weboldal egyik alapítója, Graham Wright megfogalmazása szerint „a márkaépítés a a lógón túlmutat!”. Graham-nek pedig hihetünk, hiszen a Medicare a kezdeti éves 700 fontos eladások után ma már 250.000 fontos forgalmat bonyolít le évente. Az alapító szerint az ő sikerük kulcsa az egyszerű, felhasználóbarát navigálhatóságban rejlik.

A WebShed kreatív igazgatója, Dave Ilolden is egyetért ezzel: „A siker két kulcsmotívuma a használhatóság és hasznosság.”

Itthon a legtöbb cég csak összerak/összerakat egy céges oldalt és kész, de nincs mögötte semmiféle tudatosság. A sikeres oldalak példája viszont azt mutatja, hogy

a márkaépítéshez nélkülözhetetlen a profi felépítés.

Sem az oldal, sem pedig a termék nem vezetheti féle a látogatókat.

A Medacare sikere a remek navigálásban rejlik
A Medacare sikere a remek navigálásban rejlik

Jeremy Hamilton (M-Corp) a márkaépítés lényegét nagyon jól fogalmazta meg: „a brandépítés óriási jelentőséggel bír, de megvásárolni nem lehet. A márkaépítést meg kell élni, tisztelet kell hozzá, bizalom, valamint a cég intuitív megértésére épülő beállítottság.

Ahogy a blogolás kapcsán már írtuk, hogy egy sikeres céges blog nem a cégről szól, így ez a webdesign és az oldalstruktúra esetében is igaz: az oldalad ne a vállalkozásodról szóljon, hanem mindig a célpiacodat és a vevőidet tükrözze vissza

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság