Webáruház: termékleírás tippek a sikerért!

Lehetőleg egyedi képeket használj!
Lehetőleg egyedi képeket használj!

Az online áruházak többség ugyanazt kínálja eladásra, így elég nehéz kitűnni a sok hasonlót értékesítő bolthálózatból. A termékleírások többnyire kötött fogalmakat jelentenek, de nincs még veszve minden. Olvasd el az alábbi tippjeinket, hogy miként lehetnek egyediek a termékleírásaid, annak érdekében, hogy kitűnj a tömegből!

1. tipp: mindig tartsd szem előtt, hogy kinek szeretnél eladni.

Nyilván mindenkinek – hangzana a válasz, de azért ez persze nem teljesen így van.

A vásárlások alapján el tudod dönteni, hogy kik azok, akik nálad kötnek ki, éppen ezért tudnod kell azt is, hogy miként szólítsd meg őket – a termékleírásaiddal. Másképp beszélnek a tinédzserek, másképpen fejezik ki magukat a fiatal felnőttek, másképpen a középkorosztályúak, más szóhasználat jellemző a mérnökökre és a megint más a titkárnőkre.

Ha pontosan be tudod lőni a számodra ideális vásárlói kört, akkor a termékleírásaidban használni tudod az általuk beszélt magyar nyelvet is.

Lehetőleg egyedi képeket használj!
Lehetőleg egyedi képeket használj!

2. tipp: mindig törekedj az egyedi tartalomra.

Sokkal könnyebb és sokkal egyszerűbb is a termékek gyártójától beszerzett leírásokat alkalmazni, de ez még nem jelenti azt, hogy különb vagy más áruházaktól. Oldd meg, hogy egyedi szövegeket alkoss – akár segítséget is kérhetsz – de mindenképpen az egyediségen legyen a hangsúly.

3. tipp: mindig koncentrálj a termék előnyeire

A termékek leírásakor – az egyedi tartalommal összefüggésben – mindig emeld ki a termék előnyét.

Minél több előnyt tudsz felsorolni, annál nagyobb érdeklődést váltasz ki az érdeklődőkből, akik aztán vásárolni fognak az áruházadból.

Az előnyök kiemelése a birtoklási vágyat korbácsolják fel – a vevő meg akarja szerezni a termékedet!

4. tipp: értékeljék a vásárlóid a terméket

Egy vásárló által megadott értékelés mindig többet számít egy másik vásárló szemében, mint egy általános javaslat, hogy miért is vegye meg a te termékedet. A vásárlói értékelés ráadásul elősegíti az egyedi tartalom létrejöttét is, ami kimondottan jól jön az egyediség felé vezető úton, ugyanis két egyforma vásárlói véleménnyel még senki sem találkozott két különböző online áruházban.

5. tipp: használj egyedi képeket

Oldd meg, hogy a termékekről saját készítésű képeket helyezel ki, akár használat közben is, így a vevő szemében egy használható terméket kínálsz, ami sokkal jobban ösztönzi őt vásárlásra, mint a gyártó által megküldöd képek látványa.

A saját készítésű képek az egyedi tartalmat is gyarapítják, ráadásul kitűnhetsz azon áruházak közül, akik mégis a gyártó cég által küldött sablonos képeket töltötték fel a termékek illusztrálása érdekében.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. […] megoldhatatlan. Ha magad írod a termékek és kategóriák leírását, úgy az aloldalaid teljesen egyedi megfogalmazások esetén különbözni fognak […]

  2. […] megoldhatatlan. Ha magad írod a termékek és kategóriák leírását, úgy az aloldalaid teljesen egyedi megfogalmazások esetén különbözni fognak […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság