Adwords mobil hirdetés – hogy is van ez?

Adwords hirdetési karakterszám

Aki már hirdetett a Google Adwords rendszerén belül, az tudja, hogy a mindenféle targetálási lehetőségek között könnyű elveszni.

Ez mobilok esetében szerencsére nincs így, mivel ha az alapesetet nézzük, akkor az Adwords hirdetések mindenféle platformokon megjelennek: laptopokon, táblagépeken, mobilokon, illetve minden olyan egyéb kütyün, ami rendelkezik böngészővel.

A maximális hirdetési karakterszám mobilosoknak célzott hirdetések esetén sem lépheti túl a szokásos karakterszámot.

Adwords hirdetési karakterszám

A mobilos (okostelefonos) hirdetések nagy előnye, hogy a hirdetés alján lévő linkre való kattintással (vagy inkább rátapintással) egyből lehet is hívni a hirdető céget. Természetesen ez is pénzbe kerül, és a Call-per-click díjat a hirdető fizeti.

A Google Mobil hálózat

A Google a mobilosoknak szóló hálózatát szintén két részre bontotta:

  1.  Google Mobil Keresési hálózat,
  2.  Google Mobil Tartalmi (Display) hálózat.

Képes mobil hirdetések továbbra is csak a Tartalmi hálózaton érhetők el.

Alapesetben tehát nem kell külön kampányokat összerakni a mobilos hirdetésre, mert az AdWords-ben az alapértelmezett beállításokon ez működik.

A Google Adwords alapelve ezzel nem sérül, hiszen a hirdetőknek továbbra is csak a kattintásokért kell fizetni, a megjelenítésért nem.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság