Főleg a képek alapján vásárolunk az interneten

Komolyabb online jelenlét = több vevő = több profit!
Komolyabb online jelenlét = több vevő = több profit!

Nagy Britanniában a WeSEE publikált egy olyan kutatást, melyből kiderült, hogy azon emberek 74%-a, akik interneten keresztül vásárolnak, sokkal szívesebben vesznek meg egy terméket akkor, hogyha találnak róla képet is a világhálón.

Vagyis, hogyha egy kulcsszóra keresünk rá, és nem akad olyan találat, mely képet is mutat, akkor kevésbé vásároljuk meg szívesen a terméket, mintha képpel együtt lenne a leírása.

Az 1000 fő bevonásával készített kutatást végző WeSEE azt is megállapította, hogy anélkül nem is vásárolunk semmit a neten, hogy ne keresnénk rá szélesebb körben.

A kutatásban részt vevőknek majdnem a fele nyilatkozta azt, hogy több vizuális élmény kellene az online vásárlások során.

A kutatásból szintén kiderült, hogy többnyire a 18 és 35 év közöttieket befolyásolja, hogy van-e kép az adott termékről, vagy sem.

Komolyabb online jelenlét = több kép = több vevő = több profit!
Komolyabb online jelenlét >> több kép >> több vevő >> több profit!

Ezen korosztály megkérdezettjei közül 75% nyilatkozta azt, hogy az online vásárlásnál sokkal több vizualitásra lenne szükség. Ugyanezen emberek 65%-a gondolja úgy, hogy ha látják a terméket, sokkal szívesebben vásárolják is meg, hiszen az alakja, és megjelenése alapján döntenek inkább, mint funkciói szerint.

A vizsgálat kimutatta, hogy minél fiatalabb egy online vásárló, annál inkább van szüksége a vizualitásra.

Ugyancsak a fiatal korosztályt ösztönzi jobban vásárlásra az is, hogyha a kívánt termék felkerül egy közösségi oldalra, vagy ha közvetlen link mutat a vásárláshoz. Adrian Moxley, a WeSEE marketingvezetője szerint: “A kiskereskedőknek el kell mozdulniuk a tisztán szöveges termékleírásoktól, hogy segítsenek a vásárlóknak megtalálni a kívánt portékát.”

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság