Hatékony költségcsökkentési tippek cégeknek

koltsegcsokkentes

Egy vállalkozásnak nagyon fontos a készletekkel történő megfelelő gazdálkodás. A profitnövelés egyik módja, hogy minimalizálod a kiadásaidat, így a bevételből több marad. A hatékony költségcsökkentés alapja, hogy tisztában legyél a cég könyvelésével, működésével, költségvetésével, szükségleteivel. Legyél tisztában azzal, mennyiből tartja fenn magát a cég, mi az amiről le lehet mondani, mi az, amire mindenképpen költeni kell . A külön területek kézbentartására külön alkalmazottaid vannak, ülj le velük átnézni az adott terület költségeit és bízd meg őket egy költséghatékonyabb terv elkészítésével. Ha erre nincsenek embereid, kezd el magad felmérni a helyzetet.

 A főbb állomások:

Munkafolyamatok átnézése

Szükséges átszervezés

Felesleges kiadások megszüntetése

Költséghatékonyabb megoldások bevezetése

  • Amire nincs nagy szükség, azt le lehet mondani, ki lehet hagyni.
  • Ami mindenképpen szükséges kiadás, az sem biztos, hogy nem érhető el olcsóbban. Keress olcsóbb, de hasonlóan hatékony megoldásokat, szervezd át a munkafolyamatot.
  • Néhány szolgáltatónál sokszor fizetünk olyanért is, amit nem veszünk igénybe. Sok idő és energia minden szerződést átnézni, de megéri.
  • Ami nem kell, azt próbáld meg szerződésmódosítással kiküszöbölni és legközelebb részletesen vitasd meg szolgáltatóiddal, partnereiddel, mi az, amiért nem szeretnél feleslegesen fizetni, mi az amit az általuk meghatározott ár tartalmaz.
  • Sok kicsi sokra megy, a vásárolt irodaszerek, egyéb termékek között akkor is van árkülönbség, ha minőségben nem is térnek el egymástól.
  • Az energiatakarékosság nem csak jótett a világ felé, de a cég pénztárcáját is kíméli. Hosszú távon takarékoskodni az energiaforrásokkal, nagy megtakarítást jelenthet. Energiatakarékos izzók bevezetése, a céges autók lecserélése környezetkímélőbb, kevesebbet fogyasztó járművekre, a fűtés átalakítása, napelemek felszerelése egyszeri nagyobb kiadás, de ha hosszú távú költségcsökkentést tervezel, érdemes megalapozni vagy eleve ezekkel indítani a vállalkozást.

Egy példa:

Hatalmas raktárt bérelsz, de nem használod ki. Sok helyen van lehetőség kisebbe költözni még ott, helyben, de akadnak olyanok is, ahol a belső falak mozdíthatók. Ne fizess felesleges négyzetméterekért!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság