18 egyszerű módja annak, hogy vállalkozóként is inspirációra találj!

18-egyszeru-modja-annak-hogy-vallalkozokent-is-inspiraciora-talalj

Vállalkozóként bizonyára Téged is számos kihívás ér. Aki a megélhetés kapcsán ezt az utat választja, jól tudja, hogy mennyire fontos a kreativitás és a kockázatvállalási hajlandóság ebben a világban. Mindez azonban kimerítő tud lenni, ezért is fontos, hogy folyton újabb és újabb inspirációk után kutass.

Töltődj fel, hogy hatékonyabb lehess!

Lemerült állapotban nem juthatsz kellő motivációhoz.

A következőkben olyan tippekről olvashatsz, melyek segítenek inspirációt nyerni olyankor, ha a elakadtál a kreativitásodban.

1. Írd le!

Írj le mindent, ami csak eszedbe jut: jó ötleteket és nevetségesen csapnivaló ötleteket, az asszociatív töprengéseket és lényegében minden gondolatot. Ezeket visszaolvasva kerekebb képet kaphatsz az elméd működéséről.

2. Olvass!

A sikeres vállalkozók szinte minden esetben falják a könyveket, amikor éppen nem dolgoznak. Érdemes olyan olvasnivalót is keresned, ami nem a szakmádhoz köthető. Maradj nyitott és szerteágazóan bővítsd az ismereteidet!

3. Keress új környezetet!

Amennyiben a munkád megengedi, néha ne a megszokott helyeden dolgozz vagy gyűjts ötleteket. Egy-egy különleges kávézó vagy park igen inspiráló tud lenni.

4. Utazz!

Az utazás kitűnő lehetőséget teremt, hogy bővíthesd a látóköröd. Az új tapasztalások révén ihletet meríthetsz és olyan oldaladat ismerheted meg, amiről talán Te magad sem tudtál.

5. Kérdezz!

Kérd ki más tapasztalt vállalkozók véleményét. Ez segíthet perspektívát váltani és sok hasznos tanácsot kaphatsz a fejlődésedre nézve.

6. Mozogj!

A testmozgás révén levezetheted a munkáddal járó stresszt, továbbá éberebb és hatékonyabb leszel. Ezáltal olyan ötletekkel állhatsz elő, melyek fellendítikcmajd a sikereidet.

7. Zárd ki a zavaró tényezőket!

Néha tedd félre a telefont és az e-maileket, feledkezz meg az online térről. Meglátod, hogy milyen frissítően hat a gondolataidra, ha semmi nem befolyásol.

8. Ügyelj a részletekre!

Ne hagyd, hogy egyetlen ötlet is a süllyesztőbe kerüljön, mielőtt alaposan szétboncolnád és megvizsgálnád, hogy rejt-e magában ígéretes lehetőséget.

9. Fókuszálj magadra!

Szánj magadra minőségi időt, jelentsen ez bármit. Nyaralj, pihenj, kapcsolódj ki, a lényeg, hogy engedd el magad és meglátod, a kreativitás a nyomodban lesz.

10. Légy nyitott mindenki felé!

Egy-egy inspiráló gondolat lényegében bárhonnan érkezhet. Maradj befogadó minden esetben, akkor is, ha egy tipp vezető beosztásból érkezik és akkor is, ha egy alacsonyabb beosztású alkalmazottól ered.

11. Ne félj a kudarcoktól!

Néha a legnagyobb kudarcokból lehet a legtöbbet tanulni. A sikeres vállalkozók jól tudják, hogy mekkora motivációt lehet kinyerni a nehéznek tűnő helyzetekből.

12. Ne légy perfekcionista!

A fejlődés a cél, nem a tökéletesség. Egy-egy ötlet talán az első periódusban még sok hibát tartalmaz, de kellő munkával és türelemmel végül minden kiteljesedik.

13. Meditálj!

Bárhol is légy, néha csak ülj le pár pillanatra meditálni és légy egyedül önmagaddal. Koncentrálj a légzésedre és hagyd, hogy az elméd kitisztuljon.

14. Értékeld át a céljaidat!

Talán az inspiráció hiánya abból fakad, hogy nem a megfelelő irányba tartasz. Vizsgáld meg olykor, hogy az erőfeszítéseid valóban a megfelelő irányba összpontosulnak-e.

15. Légy intuitív!

Néha ne pörgesd az elméd, csak tedd azt, amihez éppen kedved van és hagyd szabadon cikázni a gondolataidat!

16. Tanulj, tanulj és tanulj!

Szabadidődben képezd magad, vegyél részt kurzusokon és tanfolyamokon, olvass tudományos cikkeket vagy hallgass érdekes podcastokat.

17. Egyszerűsíts!

Van úgy, hogy az ötlettelenség abból fakad, hogy a mennyiség a minőség kárára megy. Ne halmozz fel túl sok projektet, helyette vállald el észszerűen a feladatokat és összpontosíts az adott probléma megoldására!

18. Oldd meg a kis problémákat!

Amikor egy nagy problémával szembesülsz, sokszor nem is látod, hogy valójában milyen sok kicsi probléma duzzadt fel egy nagy egésszé. Kis lépésenként oldd meg a kihívásokat, így magabiztosan haladhatsz előre, egészen a csúcsig.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság