Hogyan terveztessünk weboldalt?

Ha úgy döntünk, hogy pénzcsináló weboldalunkat egy céggel, vagy egy vállalkozóval készíttetjük el, a megbízás előtt győződjünk meg a szakértelméről.

Az alábbi kérdések abban segítenek, hogy a honlapunk készítője jól legyen kiválasztva:

– Megnézhetném a korábbi munkáikat? Tud mutatni hiteles referenciát? Nézzük át a cég, vagy szakember korábbi munkáit, bizonyosodjunk meg róla, hogy azok jó navigálhatok, és nincs túlcsicsázva grafikai elemekkel, mert ezek árulkodó jelek egy kezdőről.

– Mit várnak el tőlem, mint megrendelőtől? A tervezéshez sok idő kell, és míg sok ügynökség csupán az általunk megadott dolgokat készíti el, addig mások komoly támo­gatást és javaslatokat adnak az internetes stratégia kidolgozásában is.

– Tudnak tanácsot adni az elektronikus kereskedelmet bonyolító rendszert (ha webáruházat szeretnénk) illetően? Győződjünk meg arról, hogy a legmegfelelőbb alaprendszert  kínálják, nem csupán egy fapados megoldást.

– Az elkészült honlap kié lesz? Akár hisszük, akár nem, sok weboldal nem azé, aki fizetett érte, vagyis nem lehet szabadon költöztetni, mert csak az oldal használati jogát vásároljuk meg.

– Milyen egy költségek jöhetnek menet közben? Akadhatnak előre nem közölt rejtett éves díjak és többlet- költségek is. Legyünk kukacoskodók, kérjünk részletes díjazást mindenről!

– Milyen fizetési feltételek vannak? Pontosan egyeztessünk, és rögzítsük írásban a fizetés módját, feltételei, és időponját!

– Mennyi idő kell a weboldal készítéshez? Állapodjunk meg egy konkrét ütemtervben, és győződjünk meg róla, hogy a cég betartja azt.

– Hogyan tudom karbantartani az oldalam? Milyen hozzáféréseket biztosítanak? Tudjuk meg, mi mennyibe kerül utólag, illetve, hogy a módosításokat meg tudjuk-e saját magunk csinálni.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság