Melyik nemzet a leginternetfügőbb ma Európában?

A britek a legnagyobb internetfogyasztók ma
A britek a legnagyobb internetfogyasztók ma

Az internet felhasználását állandóan méri valamelyik cég: hol azért, mert az e-kereskedelem adataira kíváncsiak, hol a megváltozott felhasználói szokásokat akarják jobban megismerni a cégek a magasabb profi érdekében.

Ez egy exkluzív cikk, mivel a “leginternetfügőbb” szót még soha senki nem használta itthon. Legalábbis a Google szerint.

A tavaly készült felmérési adatok aktualitását az adja, hogy az akkor előre megjósolt tendenciák 90 százalékban bekövetkeztek, így érdemes visszatekinteni a mindenkit érintő felmérések tartalmára, eredményeire.

A legtöbbet internetező nemzet Európában régebben a holland nemzet volt, de ez 2011-ben megváltozott, hiszen abban az évben a legtöbb időt már a britek töltötték a világhálón – a comScore akkor eredményei legalábbis ezt mutatták.

A britek a legnagyobb internetfogyasztók ma
A britek a legnagyobb internetfogyasztók ma

Ez a tendencia a mai napig érvényes, sőt, már nem csak a személyi számítógépen keresztül csatlakoznak a hálóra, hanem mobiltelefonjaikon keresztül is egyre több időt töltenek az interneten.

A britek után – akkor is és ma is – a hollandok, majd a törökök következnek a sorban.

  • A britek egy hónapban 34,7 órát töltöttek internetezéssel,
  • a hollandok 32,8 órát,
  • a törökök 32,7 órát.

Európában a legnépesebb internetező tábor tekintetében Németország áll az első helyen, őket az oroszok követik. Lehet, hogy hamarosan az oroszok fognak vezetni, mert internethálózatot folyamatosan bővítik, sőt, az internetes költések száma is folyamatosan emelkedik náluk.

A tartalomfogyasztási szokásokat illetően nincs változás, még mindig a szórakoztató tartalmak vezetnek, majd a multimédiás oldalak következnek.

A zenés-, filmes- végül a hírportálok zárják a letöltések alapján felállított rangsort.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív