Hogyan csináld? 5 marketing tipp, hogy előrébb lépj!

marketing tippek

Hatalmas a verseny, mindenki igyekszik a legagresszívabban az emberek arcába tolni a reklámozni kívánt terméket, szolgáltatást, önmagát. Ebben a helyzetben hatalmas munka, de megkerülhetetlen, hogy te is jelen légy a őrületben, különben nem vesznek tudomást rólad, az ügyfelek nagy részét elhalásszák a tetszetős és mindenhol lógatott csalival rendelkezők.

Hogyan légy te is hatékony horgász? Van néhány hasznos tipp:

Egyediség

A ma embere hatalmas mennyiségű információval találja szembe magát nap mint nap. Ebből az agy szelektál, nem bír mindenre felfigyelni, emlékezni. Olyan reklám kell, ami más, mint a többi, ami szebb, jobb, nagyobb, színesebb, hangosabb.  Érdemes megtalálni, mi az, ami éppen most az emberek nagy részét foglalkoztatja, ami meg fogja ragadni a figyelmüket.  Használd fel a marketing során. Ez folyamatos figyelmet és rugalmasságot igényel, hiszen a divat változik, hatalmas ütemben.

Ne másolj, hanem keresd meg, mi az, amivel még nem találkoztál és valósítsd meg azt a reklámozás során.

Pszichológiai ráhatás

Nagyon hatékony az is, ha némi emberismerettel rátapintasz arra, ami az emberekben alapvető igény. Jó példa erre, mikor egy reklámban azt állítják, az adott illattól vagy éppen italtól lesz valaki igazi férfi. Cég esetében sokszor próbálkoznak azzal, hogy: „A komoly emberek velük dolgoznak, vagy akiknek igazán fontos ez-az, azok minket választanak.”

Senki nem akar lemaradni, nem akar rosszabbnak, komolytalanabbnak, semmilyen módon kevesebbnek látszani a többieknél.

Igényesség

Láttunk már bőven olyat, hogy kilógott a lóláb. Ha már valamit nagyon reklámozni akarsz, akkor figyelj oda arra is, hogy ne lehessen belekötni. A reklám általában a cég, termék, akármi legelőnyösebb oldalát hivatott bemutatni, kiállít egy bizonyítványt. Ha a bizonyítványban az igényesség nem csillagos ötös, akkor valószínűsíthető, hogy a cégnél is vannak gondok e téren. Manapság külön plusz pont igényesnek lenni, hiszen futószalagon röpköd szinte minden.

Szakember

Ha nem vagy biztos magadban, számos lehetőség közül választhatsz. Szakemberek, irodák állnak a rendelkezésedre a megfelelő marketingstratégia kidolgozásához, megvalósításához. Itt érdemes jól körüljárni a témát, mielőtt nekiláttok a közös munkának. Egy jó marketinges először megismeri a céget, érdeklődik a jövőbeni tervekről, és ennek fényében alakítja a reklámtevékenységet.

Valós háttér

Csak olyan marketinget folytass, ami hűen tükrözi a valóságot. A csalódott ügyfelek nem fognak visszatérni és rossz híredet keltik, így hiába minden próbálkozás, a hitelesség megkérdőjeleződésével akár a rolót is le lehet húzni.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív