501 marketing tipp: 2. Videó marketing

A technika fejlődésével egyre olcsóbb és jobb minőségű videókat lehet készíteni. A marketinges tapasztalatok azt mutatják, hogy a potenciális ügyfelek igenis szeretik a videómegosztásokat, szívesebben néznek meg egy felvételt, minthogy elolvassák ugyanazzal a témával kapcsolatos írásanyagot.

Mire használhatod a videókat?

  1. Cikkek helyett: a tartalomszolgáltatás modern változata lehet, a keresők is előnyben részesítik a videó találatokat, hiszen a Youtube, mint az egyik legnagyobb videómegosztó portál szintén a Google csoporthoz tartozik. A Youtube-on való videókhoz linkhálózatot is kiépíthetünk, ezzel az adott kulcsszavakra a Google keresője a találati lista előkelő helyén fogja megjeleníteni a megosztott videókat. A videó leírásához akár a saját oldalunk linkjét is betehetjük.
  2. Vírusmarketing eszköznek: az egyszerű megosztási lehetőségek miatt a vírus marketing eszközök között is kiemelt szerepet kap a videós csatorna. A villámgyors terjedéshez az szükségeltetik, hogy valamilyen szempontból különleges legyen a felvétel, és a célpiacunk szükségét érezze, hogy megnézze, majd megossza ismerőseivel a közösségi oldalakon is.
  3. Termékbemutatókra: webáruházaknak a legsikeresebb termékekről érdemes termékbemutató videókat készíteniük, ezek növelhetik a termék konverzióját, javítják a termékek keresőkben elfoglalt helyét, elősegítik az oldal pozitív megítélését, és a bizalom kiépítésében is nagy szerepet kapnak.

Néhány tanács a videókhoz:

  1. Legyen rövid: a rövid videókat olcsóbb elkészíteni és egyszerűbb feltölteni is, ráadásul többen nézik meg, hiszen a felpezsgett világban a tömörebb felvételeket jobban szeretik a látogatók. Nem szeretik az ömlengős, „se füle se farka” felvételeket, és nem is fogják megosztani.
  2. Youtube-ra töltsük fel őket: sokan csak itt keresnek videókat, ráadásul a SEO szempontból is nagyobb előnyt kovácsolhatunk a Youtube-ból, mint más videó megosztókon keresztül. Nagyságát tekintve a Youtube a világon zajló videó megosztások 85 százalékáért felel.
  3. Használjunk sablonokat: számos olyan eszköz, szoftver érhető el, melyek használatával professzionális, olcsó és jó minőségű videókat készíthetünk. Már nem szükséges külön stúdiót bérelni a felvételek utómunkálatainak elvégzésére, nem szükséges méregdrága kamerákat beszereznie a vállalkozásnak. Az interneten számos olyan szoftver és sablon található, amelyekkel a megfelelő beállítások után saját kreativitásunkat is ki tudjuk élni, használatuk könnyen tanulható és kezelhető.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság