Bemutatjuk a Huracán Sterratót, a Lamborghini első terepjáró szuper autóját

bemutatjuk-a-huracan-sterratot-a-lamborghini-elso-terepjaro-szuper-autojat

Közel 400 ezres megtekintésnél jár az a néhány napja feltöltött YouTube videó, amin a debütálás előtt álló Lamborghini Huracán Sterrato látható. A sportautókat gyártó vállalat legújabb üdvöskéje az előzetes tervek szerint idén decemberben kerül piacra, és a videó alapján igazi vadállatnak ígérkezik. Nézzük, mit tudunk eddig!

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

 

Úgy tűnik, nem csupán tréfa volt a Lamborghini 2019-ben bemutatott rally-specifikus, Huracán alapokra épülő koncepcióautója. Megszokhattuk, hogy a koncepcióautók túlnyomó többségének tervei a fiókban maradnak, és a megemelt karosszériás, termetes gumikkal és rengeteg LED-del bemutatott Huracán Sterratónak is ugyanilyen sorsot jósoltunk. Tévedtünk, és azt kell mondanunk, szerencsére!

Mit lehet tudni az új Lamborghini sportautóról?

bemutatjuk-a-huracan-sterratot-a-lamborghini-elso-terepjaro-szuper-autojat

Egyelőre rendkívül keveset. Az olasz autógyár néhány nappal ezelőtt Beyond the Concrete (a kézzelfoghatón túl) címmel jelenített meg egy ízelítőt a legnagyobb videómegosztó portálon. Önmagában a videó puszta léte arra enged következtetni, hogy a Lamborghini nagy dobásra készül.

Annyi biztos, hogy a száguldás szerelmeseinek érdeklődését sikerült felkelteni, ugyanis a képanyagot néhány nap alatt majdnem 300 ezren tekintették meg.

bemutatjuk-a-huracan-sterratot-a-lamborghini-elso-terepjaro-szuper-autojat

A Car and Driver online autós magazin szúrta ki, hogy akad néhány különbség a 2019-es koncepció és a most megjelent videón szereplő Lamborghini között.

A tetőre szerelt LED-sor lekerült, újdonságként viszont egy motortérből eredő szívónyílást találunk. A rácsos burkolat, a tetősínek, a kerekek körül helyet foglaló fekete burkolat ugyanakkor megmaradt.

A Car and Driver szakértői némi karosszéria emelkedést is észrevettek, aminek mérete valamivel többre utal, mint a koncepcióautónál észlelt 4,5 cm. Ezen a ponton pedig jár a C and D szakértőinek a főhajtással megspékelt elismerés. Ugyanis egyetlen videó alapján észrevenni azt a néhány centis különbséget a két verda közötti nem kis teljesítmény.

bemutatjuk-a-huracan-sterratot-a-lamborghini-elso-terepjaro-szuper-autojat

Az online kiadvány szakembereinek véleménye szerint a legvalószínűbb, hogy az új Lamborghini 5,2 literes, V10-es, 631 lóerős motorral kerül forgalomba.

A szakemberek azzal érvelnek, hogy ez a motor más Huracánokban is megtalálható, így a választás kézenfekvőnek tűnhet. A Car and Driver újságírói egyébként év végi megjelenéssel, egészen pontosan decemberi piacra kerüléssel számolnak a Lamborghini Huracán Sterrato kapcsán.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság