Költségcsökkentés a cégednél – mit tanulhatsz a nagyoktól?

Költségcsökkentés a cégednél - mit tanulhatsz a nagyoktól?

Hogyan lehet megvalósítani álmokat szinte a semmiből? Hogyan és miért kell spórolni akkor is, amikor már sikeresek vagyunk? A Bloomberg amerikai cégvezetőket kérdezett meg arról, ők hogyan csinálták.

Chris Larsen

A hitellicitáló cég alapítója, a Prosper tulajdonosa, amikor irodát bérelt, rábeszélte a tulajdonost, hogy ne dobja ki a már meglévő bútorokat.

“Manapság felesleges a bútorokért fizetni” – mondta Larsen. Az asztalokon és székeken kívül irodaszereket és kávét is örökölt az előző tulajdonostól. Az eklektikus berendezés az iroda védjegyévé vált: “Nagyon menőnek néz ki a tárgyalónk, mivel hat eltérő szék található benne.” – nyilatkozta Chris Larsen.

Paige Craig

A BetterWorks a dolgozói béreken tudott megtakarításokat elérni. Az új kollegáknak részvényeket ígér a cégből, cserébe azért, hogy a munkabérüknek csak az 50 százalékáért dolgoznak nála egy darabig

“Először is, így egy vagon pénzt meg tudunk spórolni, másodszor pedig biztos lehetsz abban, hogy mindenki, aki neked dolgozik, valóban motivált a cég sikerében” – magyarázza a rendszert Craig. “Craig a filozófiáját is elárulta a Bloombergnek: „Ahelyett, hogy vagyonokért alkalmaznánk új embereket, inkább saját csapatot építek folyamatosan előléptetem őket” – árulta el Craig a filozófiáját.

Christine Elia

A Closet Couture alapítójának is sajátos elképzelése van a munkatársak megbecsülésével kapcsolatban. Munkatársként leginkább gyakornokokat alkalmaz, akiknek tulajdonképpen alig fizet valamit, viszont rengeteg más módon kompenzálja őket.

Olyan divatbemutatókra kapnak a gyakornokok belépőjegyeket, melyek New York rangos eseményeinek számítanak.“Szuper tehetségeket lehet felfedezni, ha az ember valami igazán vonzót tud nekik adni. Nem használom ki őket, inkább valami olyan speciálisat kínálok fel, ami aztán tényleg felturbózza az önéletrajzukat” – mondta Elia.

Catherine Levene

Az Artspace.com elindítója egy másik cég irodáját használta központi irodaként, így kevés bérleti díjat kellett fizetniük az irodáért. A cég kezdő vállalkozásoknak írt szoftvereket használt, melyek többségéhez ingyen jutott hozzá.

A saját kis hálózatukat pedig a közösségi oldalukon építették ki, mint a Facebook vagy a LinkedIn. “A kezdet kezdetén nem kell mindent magadnak felépítened” – vallja Levene.

Ali Wing

A Giggle tulajdonosa ma már hálózattulajdonos is. Természetesen ő is spórol a maga módján, hiszen mindenből a minőséget választja, legyen szó fűtésről, légkondicionálóról vagy termékről.

“Az energiatakarékos megoldások két év alatt behozzák az árukat” – állítja. – “A kevesebb néha nem kevesebb, hanem több. Azért veszek jobb minőségű termékeket, mert tovább tartanak és többre tudom őket használni” .

Sok sikert és jó spórolást!

És ha hasznos volt az írás, oszd meg másokkal is!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság