Mi az a keresőoptimalizálás (SEO)?

A honlapokat ma még viszonylag kevesen optimalizálják. Az alábbiakban azt mutatom meg, miért is fontos, hogy a Google előírásainak megfeleljen egy honlap.

A Google (ellentétben a közhiedelemmel) nem szeretne senkit megszívatni, viszont a célja az, hogy minőségi találati listát jelenítsen meg egy-egy keresett kifejezésre.

Biztos láttál már olyat, hogy a rosszabb minőségű szolgáltatást nyújtó cég van legelöl pusztán amiatt, mert ügyesen optimalizálja a weboldalát. Mi ebből a tanulság? Az, hogy ne csak a szolgáltatásunk minőségére figyeljünk oda, hanem honlapunkéra is.

Hogyan kerülhetek előbbre a Google találati listáján?

Tartalommal!

A Google folyamatosan változtatja, finomítja az algoritmusát (jelenleg 200-nál is több szempontot figyelembe véve alakítja ki a találati sorrendet) és próbálja azokat az oldalakat kiemelni, ahol a keresett kifejezésre releváns és értékes tartalom van.

Sok olyan céges blogot találhatunk, ahol napi szinten jelennek meg érdekes és hasznos cikkek az adott témában (a Google irányelveit figyelembe vevő formázással). A tartalom nagyon nagy királyság a SEO-ban!

Keresőoptimalizált weboldallal!

Az internetezők (és így a Google) számára fontos, hogy az oldalad gyorsan töltődjön be. Ezen kívül próbálj meg minél többet elárulni arról, hogy mi is található az oldaladon. A Google elsősorban szöveges kereső, így ha képet töltesz fel egy cikkhez, akkor add meg azt is, hogy mi található a képen (ALT és TITLE címke).

Struktúráit adatokat használj!

Cikkírás közben használjuk a H1 kiemelést és alatt a H2 és H3 alcímeket is. Fontos, hogy 1 H1-et használjunk, de H2 már lehet több, valamint a H2 címen belül lehet több H3 alcím. A H1-H2-H3-at úgy kell értelmezni, mint ahogy egy könyv is felépül: van címe (Title), főfejezetei (H1), alfejezetei (H2), és azokon belül is kisebb fejezetei (H3)…

Használj TITLE-t és META-t!

Minden egyes aloldalnak, cikknek adj meg egyedi TITLE és META adatokat! Ez azért fontos, mert így a Google pontosabban tudja behatárolni, bepozícionálni a cikkeidet.

Kérj fel egy szakembert a keresőoptimalizálásra!

Egy jó szakember képes megtalálni az oldalad hiányosságait és javaslatokat tesz arról, hogy mit is kellene másképpen csinálni ahhoz, hogy a Google találati listáján előbbre kerülj!

A keresőptimalizálás (SEO)  nagyon fontos szelete a profitábilis internetes jelenlétnek. Ha rossz az oldalad felépítése, a külső linkelés (linképítés, pr cikkek) sem fog sokat segíteni rajta…

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

  1. […] mi az a keresőoptimalizálás (SEO) és a linkmarketing-ről is tud legalább 3 percig meggyőzően […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság