Rich snippet: legyen vonzó a termékeid megjelenése a Google-ben!

Egy példa a "rich snippet"-re a Google-ben
Egy példa a "rich snippet"-re a Google-ben

Webáruház keresőoptimalizálás esetén vitán felül áll, hogy az elsődleges célod a termékoldalak esetében a vásárlásra való ösztönzés, melyet a meggyőzésen keresztül kell elérned. Ezt a meggyőző erőt kell tükröznie a Google találati listájában való megjelenésednek is, amikor a keresőoptimalizálást végzed el.

A Google ebben maximálisan partner, hiszen a mikroadatok segítségével a találati listán:

  • a termékeid pontos neve,
  • a termékeid ára,
  • elérhetősége (pl. “Raktáron”) is megjelenik,
  • sőt a vásárlóid értékelései is megjelenhetnek.

Rich Snippet

Ennek a fejlesztésnek „rich snipet” a neve, a kifejezés a Google-ből való átkattintások arányának növekedésére utal, mert a több információ által a magasabb kattintási arány borítékolható.

Egy példa a "rich snippet"-re a Google-ben
Egy példa a “rich snippet”-re a Google-ben

A „rich snippet” funkcióban automatikusan lehet szerepeltetni a termékek árát, tulajdonságait és a vásárlói véleményeket is a termékkel kapcsolatban a találati listán.

Ha a Google-ben keresgélő felhasználó a terméked leírásában megtalálja azokat az értékeléseket is, melyek más vásárlóktól erednek, valószínűleg hamarabb klikkel a hivatkozásodra, mint arra a hivatkozásra, amely nem tartalmaz semmilyen plusz információt.

Ha az ár is szerepel a termék mellett, a konverziód is nőhet, hiszen eleve azok fogják lekattintani a hivatkozásodat, akiknek az árad megfelelő, így olyan potenciális vásárló fog érkezni a webáruházadba, akik tényleg vásárolni szeretne.

Magyarországon a „rich snippet” még nem igazán terjedt el a kisebb oldalak estében, de a keresőoptimalizálás térnyerésével ez hamarosan megváltozik.

Az Első

Szia! Az Első vagyok, a Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címed nem lesz közzétéve.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság