SEO: John Mueller – a jó helyezéshez a Google botot is le kell nyűgöznöd (nem csak a látogatókat)

SEO: John Mueller - a jó helyezéshez a Google botot is le kell nyűgöznöd (nem csak a látogatókat)

Alapsztori: a Google Webmesterfórumán egy spanyol nyelvű felnőtt (18+) oldal tulajdonosa megkérdezte, hogy miért mutatja a Google a találatok között úgy a weboldalát, mintha az angol nyelvű lenne.

A kérdés logikus, a válasz viszont meglepő. Bár a Goolge folyamatosan az kommunikálja, hogy “a weboldalad ne a Google botnak készüljön, hanem a látogatóknak”, most John Mueller (Google) azt válaszolta a feltett kérdésre:

“… A nagyobb probléma az, hogy a kérdéses weboldal lényegében ugyanaz, mint sok más hasonló oldal, egy sima videógyűjtő.

Ez pedig nem nyűgözi le túlságosan a Google botot. … Úgy gondolom, hosszú távon az lenne a hasznos, ha valami olyat kínálnál a látogatóknak, amit elvárnak a weboldaladtól, ami egyedi, lenyűgözi őket, kiváló minőségű, és más mint a többi hasonló oldal.

Ez nem egy olyan dolog, amit egy meta jelöléssel (pl. a nyelv definiálása) meg lehet adni, így ahelyett, hogy túl sok időt fordítasz a nyelv beállításra, inkább lépj egyet hátra, és gondold át, mit lehetne tenni, hogy valami sokkal jelentősebbet hozz létre.”

Tanulság:

Ne csak a látogatókat akard lenyűgözni, mert bizony ezt meg kell tenned a Google bottal is.

VIA

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság