Tom Corley: így tesz gazdaggá egy egyszerű teendő lista

Tom Corley: így tesz gazdaggá egy egyszerű teendő lista

Tom Corley jóvoltából olvashatod el most, hogyan is választja el egy napi pár perces szokás a gazdaggá válást a szegénységtől. 

Tom Corley pénzügyi tervezőként és tanácsadóként dolgozik, és 5 éven keresztül követte nyomon  233 gazdag és 128 szegény ember több mint 200 féle szokását.

Ez a kutatás lett végül az alapja a „Gazdag szokások: a napi siker” című könyvének is.

Corley szerint amikor az emberek a napjukat megtervezik, a különbségek alapján két nagy csoportra lehet osztani őket – ezeket a különbségeket meg is osztotta a „Dave Ramsey Show”-ban és a „Yahoo Finance’s Financially Fit”-ben.

A tanácsadó azt figyelte meg, hogy a gazdagok 67%-ának papíron is léteznek a céljai, míg a szegényeknél ez csak 17%-os arányt jelent.

A gazdagok körülbelül 81%-a gondolja át alaposan és írja le a napi teendőit, ez a szám a szegényeknél 1%(!)-nál is kevesebb.

„A napi teendők listázását a gazdagok arra használják, hogy a halogatást elkerüljék, és napról-napra sikerrel valósítsák meg célkitűzéseiket” – mondja Corley.

A gazdag csoport tagjai tehát a céljaik elérésére használják fel a napi teendők listázását. De ez miért hasznos?

A kutatások szerint ennek három oka van:

1. A teendők listája (todo list) segít áttekinteni és uralni a napot.

2. Ezek a listák segítenek átlátni és elérni a gazdagoknak a rövid távú és a hosszú távú céljaikat.

3.  A teendők listázása segít a halogatást megelőzni.

„A gazdagok megértették, hogy a halogatás a szolgáltatásaik, termékeik minőségének romlásához vezethet, ez pedig boldogtalan és elveszített vásárlókat/ügyfeleket eredményez, vagy ami még rosszabb: bírósági pereket jelenthet.” – mondja Corley.

Röviden: a halogatás bevételkiesést jelent. A gazdagok pedig megértették, hogy nem válhatsz gazdaggá, ha mindig mindent halogatsz.”

Tehát vegyél már ma egy noteszt, és minden reggel szánj 5 percet arra, hogy beleírd a teendőidet, és így céltudatosabban élj, és gazdagodj!

Ha pedig hasznos volt az írás, oszd meg másokkal is!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel