Tumblr hirdetés: megjelentek a „pormoted post”-ok!

Tumblr promoted post
Dollárjel = reklám

Nagyjából egy hete vette meg a Yahoo a Tumblr-t 1.1 milliárd dolláros áron, de a mikroblog rendszeren máris lehetőség nyílt a poszt szponzorációra. Az új szponzorált megjelenés semmiben nem különbözik a rendes posztoktól, mindössze egy dollárjel jelenik meg a „hirdetés” sarkában.

A szponzorált megjelenés iránt máris sok érdeklődő van:

  • Denny’s,
  • Ford,
  • Viacom,
  • Universal Pictures, C
  • apital One,
  • Purina,
  • AT&T.

Persze a reklámozás nem új keletű a Tumblr-en. Tavaly kezdték el használni a Radar-t, ez a felhasználói vezérlőpult egy kis részét jelentette, illetve egy hónapja a reklámok mobilok platformokon megjelentek.

Kérdés, hogy a felhasználók megbocsájtják-e a Yahoo-nak a (várhatóan minél agresszívabbá váló) reklámokat, pláne azok után, hogy 2012-ben David Karp (a Tumbler alapítója, és igazgatója) azt mondta a Los Angeles Times-nak, hogy „nagyon ellenzi a reklámokat„.

Akárhogy is, a fennmaradáshoz, a fejlesztésekhez, a fejlődéhez és a növekedéshez mindenképpen szükség van bevételekre.

Tumblr promoted post
Dollárjel = reklám

A hirdetőknek remek lehetőség a Tumblr

Tumblr staff szerint a szponzoráció már eddig is több mint 10 millió emberhez jutott el lájkolással és reblogolással. Mivel a Tumblr-en főleg a fiatalok vannak jelen, ezzel új távlatok nyílhatnak a marketingesek előtt.

Lee Brown, a Tumblr értékesítője így fogalmazott: „A hirdetőink már eddig is csak áradoztak a reklámok hatékonyságáról” .

A felhasználók csalódottak

Persze ahogy azt várni lehet a közösségi felhasználóktól, a szponzorált posztok az ő szemükben sokkal kevésbé  népszerűek. Sokak szerint az oldal „tönkrement„, „Facebook lett belőle„, és hasonlók…

Azonban a reklámok – tetszik, vagy sem – ezen túl a Tumblr-nak is részei lesznek. Egyik szemem sír, a másik nevet.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Archív