10 csúcs szokás, egyenesen a győztesektől!

10 csúcs szokás, egyenesen a győztesektől!

Elvárnád, hogya legjobb eredményeket érd el, de nem teszel ezért meg mindent?  Nézd csak meg a világ legsikeresebb embereit: ha figyelmen kívül hagyod a céljaik eléréséért hozott mindennapi áldozatot, a rengeteg befektetett munkát, vajon ott tartanának ma, ahol tartanak?

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Ahhoz, hogy a teljesítményed a megfelelő szintre emeld, ki kell lépned a komfortzónádból, abból a langyos középszerűségből, ami bár kényelmes, de egyúttal a vereséged is jelenti. Komolyak a terveid? Itt az ideje, hogy egy új, fejlettebb ént fejlessz ki.

Segítségképpen 10 hatékony szokást mutatok Neked.

Ezek a szokások ugyan az tömeggel szembe visznek, de ne ijedj meg: segítenek abban, hogy a legjobbakhoz hasonló sikereket könyvelhesd el magadnak.

10 csúcs szokás, egyenesen a győztesektől!

1. Gyúrj a reggeli győzelemre!

Amikor a világ még az igazak álmát alussza, vagy épp a szundi gombbal viaskodik, a legjobbak csoportja már keményen dolgozik. Te el tudnád képzelni, hogy minden egyes reggel nyomós oka legyen az ébredésednek? El tudod képzelni, hogy szántszándékkal korán keljél?

Szerinted joggal várhatod el, hogy elérd a vágyva vágyott kiválóságot, ha reggelente a legelső kudarcos döntésed, hogy alvópózt cserélj, és kinyomd az ébresztőgombot?

A reggelek győzelmet kínálnak, feltéve, ha erőt veszel magadon, és felkelsz. A titok nyitja: kelj korábban, mint szoktál, edzz, vértezd fel magad könyvek adta lelki táplálékkal, nyerj energiát egészséges reggeli falatokból – még azelőtt, mielőtt a világ felébredne élete következő álmos reggelére. Gyúrj a reggeli győzelemre!

2. Csinálj nehéz dolgokat!

A legtöbben olyan emberekkel vagyunk körülvéve, akik a siker gyors, könnyű útjára vágynak – ugye Te nem tartozol közéjük? Csalóka a kép. Hajlamos vagy elfutni az élet adta remek kihívások elől? Ezentúl tégy meg mindent azért, amit kell, és megkapod, amit akarsz. Nézz farkasszemet a kihívással, ne hunyászkodj meg, fogadd el.

A nehéz dolgok legyűrése más módon meg nem tanulható dolgokat tanít meg Neked, és olyan tartást ad, olyannyira megerősít, amire még álmaidban sem gondoltál, hogy lehetséges.

Jelentsd ki: „Képes vagyok elbánni a nehézségekkel.”-, és szállj harcba!

3. Fogadd emelt fővel a visszajelzést!

Ha megnézel egy átlagos embert, azt látod, hogy rendkívüli módon utálja, ha megmondják neki, hogy mit csinál rosszul, és mit tehetne jobban. A kritika elfogadása nehéz falat, de ha eldöntöd, hogy a fejlődés dús mezejére lépsz, a visszajelzések segítő mankóként mutatják majd ki az utat.

Mit is jelent a visszajelzések elfogadása? Nos, semmiképp sem azt, hogy mindent aszerint kellene tenned, ahogyan azt diktálják Neked. A feladatod inkább olyan mentorok, edzők keresése, akik példaképeid lehetnek abban, amit csinálnak, felnézhetsz rájuk, sőt mi több, érdeklődést mutatnak a jövőd iránt.

Ha megtaláltad őket, légy erős, mert elképzelhető, hogy olyan helyeket mutatnak meg, ahová magadtól be sem tetted volna a lábadat.

4. Tanulj a kudarcból, és állj fel!

Elbuktál, veszítettél, nagyon elrontottál dolgokat? Az ezt követő állapotot senki sem szívleli, de a legjobbak még a kudarcokból is előnyt kovácsolnak. Alakítsd át a hibáidat leckékké, és tanulj belőle! Ne hagyd, hogy érzelmileg lenullázzon egy probléma.

Ha elestél, tedd tehát a következőket: Gondold át, mit csináltál jól az adott helyzetben, tervezd meg, mit tehetnél ettől jobban, és mit valósítasz meg ebből most rögtön.

5. Válaszd  a jó hozzáállást!

Tudod melyik az egyik legfontosabb döntés, amit minden egyes nap reggelén meghozhatsz, miután kiléptél az ajtón? Nem más, mint az, hogy hogyan állsz a dolgokhoz. Ne hagyd, hogy a körülményeid beleszóljanak, határozz Te a saját attitűdödről!

6. Érj el többet, mint szeretnél!

Ha sportoló vagy, a 10 ismétlésre való 1-2 rákontrázás simán menni fog. Ha call centerben, vagy irodában dolgozol, a 12. telefonhívás után belefér még egy 13. is, ugye?  A szellemi erő fejlesztésének legjobb módszere az, ha olyasmit is megteszel, amit elsőre talán nem akarsz, de a lelked mélyén tudod, hogy segíteni fog rajtad.

Érj el többet – mert Te ki akarsz emelkedni az átlagos emberek sorából.

7. Legyen világos célod!

Lásd tisztábban a célodat, mert így sokkal biztosabb, hogy el is éred azt. Azok, akik magas teljesítményt érnek el, nem csak úgy összevissza csinálják a dolgaikat, hanem előre nézve, céltudatosan és célirányosan. Légy tisztában azzal, hogy mit miért csinálsz, és sokkal több erőt kapsz megcsinálni azt.

8. Tervezd újra a napirendedet!

Sok embernek vannak céljai, fontos, és nemes célok, mégis hagyják magukat elvakítani a “meg kell csinálni” dolgoktól, ahelyett, hogy a “meg akarom csinálni” típusú dolgokra összpontosítanának. A sürgős dolgok gyakran előzik megelőzik a fontos dolgokat.

Számodra mik a legfontosabb dolgok? Tedd helyükre a prioritásaid, ezzel is megerősítve a hatékonyságod!

9. Gyakorolj türelmet!

A siker a lassan-gőzölő edényben készül, nem a szupergyors mikróban. A magas teljesítményre vágyóknak meg kell érteniük, hogy a siker nem egyik napról a másikra, hanem hosszú idő kemény munkája után jön csak el.

Legyél türelmes magaddal, szemedet tartsd mindig a díjon, a célon, és fókuszálj magára a folyamatra! Ha így teszel, elkerül majd az elégedetlenség ördöge, és meglásd, az eredmények is jönnek majd maguktól.

10. Ne tarts senkitől!

Ne hagyd magad, ha az emberek meg akarnak félemlíteni! Nincs szükséged senki más jóváhagyására a magadén kívül ahhoz, hogy valami igazán nagyszerűt vigyél véghez. Még ha másokat tapasztaltabbnak, vagy tehetségesebbnek is látsz, mint saját magadat, ne helyezd magad fölé őket, és ne büntesd magad azért, mert nem vagy olyan jó, mint ők.

Jó tisztelni az ellenfeleid, hiszen akár le is győzhetnek Téged, de soha ne félj tőlük (sőt: lehet, hogy ők azok, akik félnek Tőled.)

Sok sikert, és kitartást!

És ha hasznos volt a poszt, oszd meg a többiekkel is – nyomj egy lájkot!

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság