Ha meg akarsz változni, ezt a 3 alapfeltételt ismerned kell!

Brian Tracy szerint egy új énkoncepció felépítésének három alapvető feltétele van. Ennek a három alapfeltételnek a megvalósulása teszi lehetővé számunkra az áhított pozitív változást.

1. Akarnunk kell a változást; őszintén, igazán, tisztán

Létre kell hoznunk magunkban a valós akaratot a változás iránt, minden körülmények között pozitívan kell viszonyulnunk önmagunk és a változásunk iránt. Mély vágyat kell éreznünk a jövőbeli önmagunk személyisége iránt, amelynek értékeit többnek tartjuk a mostani értékeinknél.

A változás kiindulópontja mindig a vágy, hogy valamit máshogyan akarunk csinálni. Ez a vágy mindig személyes, csak mi magunk érezhetjük és mi magunk léphetünk a megvalósulása felé. Senki nem ismerheti a valós vágyainkat, nem tudhatja, mi a valódi célunk. A valódi cél felé haladva pedig a mi saját elszántságunkra van szükség. Enélkül semmiféle változás sem lehetséges.

Ahhoz, hogy jobbá váljunk, az úton végig éreznünk kell, hogy a változás szükséges és kívánatos. A céljaink és maga a változás pedig összhangot kell képezzen azzal a személlyel, akivé lenni akarunk. Ez a változás első alapigazsága.

2. Késznek kell lennünk a változásra

A legtöbben csak beszélnek a változásról, közben nem hajlandóak feladni a megszokott kényelmüket, a bejáródott életvitelüket és a hétköznapi szürkeségüket. Ragaszkodnak mindahhoz, amit magukénak éreznek, az igazi változás pedig utópisztikus számukra.

Sok túlsúlyos ember fitt és sportos szeretne lenni, de nem hajlandó lemondani az esti finomságokról. Sok dohányos egészségesebben szeretne élni, de nem hajlandó végleg lemondani a szenvedélyéről. Mások jobb anyagi helyzetet szeretnének, de nem hajlandóak spórolni és csökkenteni a kiadásaikat.

Akkor vagyunk készek a változásra, ha képesek vagyunk elengedni a régi személyiségünket; a túlsúlyost, a dohányost, a költekezőt vagy legyen szó egészen másról… Akkor is meg kell tennünk ezeket a dolgokat, ha egyes esetekben ezzel ellenérzést váltunk ki a környezetünkben élők körében.

Mindennek hatására olyan kapuk nyílnak meg előttünk, amelyeket eddig súlyos lakatok őriztek és régi személyiségünk számára elérhetetlenek voltak. Új személyiségünknek köszönhetően viszont új dolgokba foghatunk, amelyek tökéletes összhangban vannak az új énünkkel. Ezzel egyidejűleg képessé válunk arra, hogy elhagyjuk a komfortzónánkat és legyőzzük a merevségünket.

3. Legyünk hajlandóak a munkára

Készen kell állnunk a munkára és készek kell lennünk arra, hogy hajlandók legyünk dolgozni a mindennapjaink jobbá tételéhez. Az erőfeszítésre úgy kell gondolnunk, mint pozitív dologra, amely a barátunk, nem pedig az ellenségünk. Akkor is tartós állhatatosságot kell mutatnunk, ha az eredmények nem jönnek azonnal.

A változásig hosszú úton jutunk el, akár évekig tartó erőfeszítések árán. Időbe, de még több erőfeszítésbe kerül, hogy az az ember lehessünk, aki mindig is szerettünk volna lenni.

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság