20 idézet és jegyzet, amit naponta 20-szor kell elolvasnod, hogy beépüljön a tudatodba!

20-idezet-es-jegyzet-amit-naponta-20-szor-kell-elolvasnod-hogy-beepuljon-a-tudatodba

A bölcsek szerint, ha meg akarod változtatni az életedet, változtasd meg a gondolkodásodat. A boldogság és a siker ugyanis nem egy külföldi úttal, munkával vagy bármilyen külső tényezővel kezdődik, hanem azzal, amit gondolsz és cselekszel.

Ragadd meg a pozitív gondolatokat, és tartsd észben őket, hogy könnyen elérhetők legyenek, ha szükséged van rájuk. Az alábbi 20 pont – jegyzet és idézet vegyesen – ebben lesz a segítségedre.

A siker és a boldogság 20 pontja

1; Ne próbáld meg mások viselkedését irányítani, mert nem irányíthatsz mindent, ami körülötted történik. Egyedül arra van ráhatásod, hogy miként reagálsz a környezetedre. A választásod mutatja az erődet.

2; A legnagyobb harcot az életben a saját elméddel kell megvívnod. Nem lehetsz minden történésért felelős az életben, de az önpusztító gondolkodási minták megváltoztatása igenis kizárólag a te felelősséged.

3; Ha valamit nem tudsz irányítani, ne a környezetedet próbáld megváltoztatni. Változtass a reakcióidon! Acélozódj meg annyira belülről, hogy semmi se tudja kizökkenteni a lelki egyensúlyodat kívülről.

4; Ahogy múlnak az évek és egyre idősebb leszel, a belső hangod annál inkább elcsendesedik. Ezáltal képessé válsz jobban fókuszálni a körülötted lévő világra. Felismered az igazi értékeket, rájössz, hogy milyen fontos minden egyes nap.

5; A pozitív világszemlélet egy döntés eredménye. Életed békéje és boldogsága, a sikereid elérése jelentős mértékben a gondolataid minőségén alapul.

6; A küzdelem nem az ellenséged! Talán ma kilátástalannak tűnik minden, de egy nap visszatekintve azt fogod találni, hogy a jelen küzdelme a jövőbeli fejlődésedet szolgálta.

7; A béke nem egyenlő a nehézségek hiányával. A béke nem jelent mást, mint azt, hogy a kihívások ellenére mind szellemileg, mind érzelmileg, mind pedig fizikailag képes vagy helytállni, és válaszokat találni.

8; Ha a maximális készenlétre vársz, akkor életed hátralévő részét várakozással fogod tölteni. Mindig akadnak, akiknek a boldogságához még valami hiányzik az életből. Te ne tartozz közéjük!

9; A türelem korántsem jelent egyet a tétlenséggel. A türelem nem más, mint a higgadtság megőrzése miközben rendíthetetlenül dolgozol a célod elérése érdekében.

10; Ha panaszkodáson vagy önmarcangoláson kapod magad, csak képzeld el, hogy a Földön hány embernél vagy szerencsésebb helyzetben. Számos dolog, ami miatt panaszkodsz jelentéktelen probléma a nálad nehezebb helyzetben lévőknek.

11; Sokkal jobb elfáradni a céljaid eléréséért folytatott tanulásban és munkában, mint a semmittevésben.

12; Az ember igazi jelleme a csúcson és a mélységben mutatkozik meg. Légy alázatos a csúcson, erős a mélyben, és tartsd meg a hitedet a kettő között.

13; Egy évtized múlva mit sem fog számítani, hogy ma milyen márkájú cipőt hordasz, milyen a telefonod, milyen ételt rendelsz magadnak. Csupán az lesz a lényeges, hogy mennyire voltál boldog, mennyire volt teljes az életed, és mit tanultál az utadon.

14; Ha lehetőséged van ma jót cselekedni valakivel, tedd meg! Soha nem volt nagyobb szüksége rá a világnak.

15; Hallgasd meg, mit mondanak az idősek! Ha sok tapasztalatot összegyűjtöttél az életutadon, gondolj bele, mennyit gyűjthettek ők.

16; Sosem fogsz az egész világnak megfelelni. Valakinek mindig túl hangos, túl érzékeny, túl intenzív vagy épp túl lassú leszel. Ha mindenki kívánságát teljesíteni szeretnéd, elveszíted az életed. Legyél képes belátni a hibáidat, de sose kérj bocsánatot azért, aki vagy!

17; Ne másban keresd a boldogságot, hanem magadban. Ismerd meg és fogadd el a saját képességeidet, értékeidet. Ne várd el, hogy mások lépten-nyomon hangsúlyozzák a fontosságodat, a saját szemedben legyél fontos.

18; Számtalanszor történik meg veled, hogy érdektelenné válik, ami tegnap fontos volt, és rajongásod tárgya lesz, ami hidegen hagyott. Az élet dinamikusan változik, de ne félj tőle, legyen hited!

19; Az élet nem ismeri a túl késő fogalmát. Nem vagy lemaradva semmiről, épp ellenkezőleg: pontosan ott vagy, ahol lenned kell. Minden történés egy-egy fok a tanulás létráján.

20; Mindig lásd, hogy honnan hová jutottál el. A fejlődés érted történik, értékeld és hasznosítsd!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság