Mit tanít neked a Gazdag Papa, és mit a Szegény Papa? 17 óriási különbség

Mit tanít neked a Gazdag Papa, és mit a Szegény Papa? 17 óriási különbség

Az, hogy hogyan állunk a pénzhez azután, hogy elkezdünk önálló életet élni, főleg a neveltetéstől függ. Akit okosan neveltek, az a pénzt jól használja, akit rosszul neveltek, khmm… annak viszont “szívás” az anyagi helyzete mindaddig, amíg helyre nem kerülnek a fejében a dolgok, és el nem kezd dolgozni tudatosan a minőségi életért.

Kérdésed van? Elakadtál? Írj, és segítek!

Te mit láttál a szüleidtől?

Keményen megdolgoztatták a pénzt, vagy ők dolgoztak érte keményen?

Ha visszagondolok a gyerekkoromra (bár hihetetlenül sok szeretet kaptam), a szüleim hozzáállása, munkája leginkább olyan volt, mint egy hintaszék: állandó mozgásban voltak, mégsem jutottak sehova. Egyszerűen rosszul gondolkodtak a pénzről és iszonyatosan rosszul is kezelték. 

Mit tanít neked a Gazdag Papa, és mit a Szegény Papa? 17 óriási különbség

Bár szeretem a művészetet, így utólag hasznosabb lett volna, ha az iskolában a dadaista művészet taglalása helyett inkább egy “Gazdag papa szegény papa” (Robert T. Kiyosaki) típusú könyv írásait kellett volna részletesen elemezni és bemagolni.

Hadd mutassam meg, miért.

Mire tanít Szegény papa és mire szeretne tanítani Gazdag papa?

 1. Míg a Szegény papa szerint a gazdagoknak sokkal többet kellene adózniuk, és adakozniuk a szegényeknek; addig a Gazdag papa szerint a szegényeknek “nem halat kell adni, hanem hálót“, és segíteni nekik megtanulni jobban boldogulni.
 2. A Szegény papa azt tanítja, hogy tanulnod kell, hogy jó munkahelyed legyen, addig a Gazdag papa arra tanít: tanulj, hogy jó munkahelyeket teremthess.
 3. A Szegény papa ezt mondja: “azért nincs pénzem, mert két gyereket nevelek”. A Gazdag papa ezt tanítja: “azért kell gazdagnak lennem, mert van két gyerekem”.
 4. A Szegény papa nem szeret otthon beszélni a pénzről, mert rossz érzése van közben. A Gazdag papa viszont gyakran beszél a pénzről a családjának, hogy ösztönözze őket.
 5. A Szegény papa azt tanítja: “Ha végre van egy kis pénzed, nem szabad kockáztatnod”. A Gazdag papa viszont ezt tanítja: “Ha végre van egy kis pénzed, tanuld meg a kockázatokat kezelni!”
 6. A Szegény papa ezt mondja: a saját ház a legnagyobb érték az életben. A Gazdag papa ezt mondja: ahol a saját ház a legnagyobb érték az életben, ott nagyon nagy a baj.
 7. A Szegény papa a számlákat utoljára fizeti ki, a Gazdag papa pedig legelőször.
 8. A Szegény papa bízik benne, hogy a kormány vigyáz rá és gondoskodik róla, a Gazdag papa a pénzügyi önállóságban bízik.
 9. A Szegény papa megtakarításra, spórolásra buzdít, a Gazdag papa befektetésre.
 10. A Szegény papa szerint gazdagnak születni kell, a Gazdag pap arra tanít, hogy a gazdagságot és a szegénységet is tanulni kell.
 11. A Szegény papa a munkára úgy tekint, mint az élet egyetlen bevételi forrására, a Gazdag pap pedig úgy tekint a munkára, mint amivel önmegvalósíthatja magát, és ami pénzügyi függetlenséget teremt.
 12. A Szegény papa alkalmazottként érzi magát biztonságban, a Gazdag papa tudja, hogy nincs bizonytalanabb az alkalmazotti létnél.
 13. Amikor a Szegény papa egy jó lehetőséget lát, így szól: “Sajnos ezt nem engedhetjük meg magunknak”. Amikor a Gazdag papa lát egy jó lehetőséget így gondolkodik: “Mi kell tennünk, hogy megengedhessük magunknak?”
 14. A Szegény papa az iskolai oktatásban és a gyerekek jó jegyeiben látja a pozitív jövőt, a gazdag papa a pénzügyi oktatás hasznában hisz.
 15. A Szegény papa szerint a nehéz helyzetről a gazdaság és a rossz munkaerőpiac tehet, a Gazdag papa szerint a nehéz helyzet oka a tudatlanság és a félelem.
 16. A Szegény papa a körülményei áldozatának tekinti magát, a Gazdag papa viszont tudja, hogy a körülményeit ő alakítja.
 17. A Szegény papa a hibákat stigmaként kezeli, és fél az elbukástól. A Gazdag papa viszont minden egyes hibájából képes tanulni, hogy legközelebb sikerrel járjon.

Értsd jól a listát, és fordítsd a hasznodra! Sok sikert!

Ha pedig hasznos volt a poszt, oszd meg másokkal is -nyomj egy lájkot!

Kérdésed van? Elakadtál? Ír, és segítek!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság