Hogyan öltözködj menedzserként?

hogyan-oltozkodj-menedzserkent

Néhány évvel ezelőtt a világ összes stílustanácsadója egyetértett benne: nőként hagyományos kosztüm vagy nadrágkosztüm a nyerő, férfiként pedig öltönyt és nyakkendőt viselj, ha menedzser vagy.

Ma viszont már más idők járnak!

Mindenki tudja, hogy a szilícium-völgyi cégalapítások óta teljesen megváltozott a társadalom sikeres vezetőiről alkotott kép.

A Microsoft, az Apple, a Google vagy akár a Facebook évek óta a világ legértékesebb márkái közé tartoznak. Az alapítók pedig kivétel nélkül nagyon fiatalok voltak a kezdetekkor és gyakran mit sem törődtek a kinézetükkel.

Így jött létre a business casual, mely a Szilícium-völgyből indulva kezdi meghódítani Európát is.

hogyan-oltozkodj-menedzserkent

Mi az a business casual?

Ma a business casual az egyik legnépszerűbb öltözködési forma a fiatalos menedzserek között. Egy teljesen hétköznapi, lazán elegáns öltözködési módszer, mely az irodában is alkalmazható.

Ez azonban korántsem jelenti azt, hogy túlzottan lezser külsővel mehetsz dolgozni, a sportalsó és a trikó továbbra sem ideális. Inkább az „ápolt nemtörődömség” vált követendő példává.

Vezetői felelősség

Tudnod kell, hogy vezetőként példaképe és követendő vezéregyénisége vagy munkatársaidnak. Az alkalmazottak nemcsak a szakmai tudásod és tapasztalatod miatt néznek fel rád, megjelenésed is erőteljesen befolyásolja a rólad alkotott képet.

Öltözködési stílusoddal ugyanis te határozod meg az irányelveket arra vonatkozóan, hogy milyen dress code a megfelelő az iparágban, valamint a vállalaton és a csoporton belül.

Különböző iparágak

Bár ma mindenki lezser ruhában szeretne bejárni az irodába, az adott iparág azonban meghatározhatja, hogy mennyire kell szigorúan venni az üzleti öltözködést a cégen belül. Nem mindegy, hogy a Mercedesnél vagy a Greenpeace-nél dolgozol. Rögtön érzed a különbséget, ugye?

hogyan-oltozkodj-menedzserkent

Menedzseri stílus

Van azonban néhány pont, amely minden vállalatra és iparágra egyformán vonatkozik.

Ezek a következők:

  • a rendezettség,
  • a ruhadarabok megfelelő kiválasztása,
  • a színek,
  • a minták
  • és a személyes stílusod.

Lássuk ezeket egy kicsit alaposabban!

  1. tipp: Ápoltság

Vezetőként feltétlenül ápoltnak kell lenned. Minden, amit viselsz, az legyen vasalt és hibátlan, különös tekintettel az ápolt cipőre – nincs koszos, kopott vagy elnyűtt darab.

  1. tipp: Kényelem

Hogy ne tűnjön túl szigorúnak a megjelenésed, kicsit lazábban állhatnak az élek a blézered hajtókáján, de a vállvarrásoknak a vállakon kell ülniük, tehát nem lehet túl nagy vagy túl tömött.

  1. tipp: Színek

A kékkel és a szürkével nem hibázhatsz, de egy kicsit több színnel bátorságot és egyéniséget mutathatsz. Nyugodtan viselheted a kedvenc színedet az üzleti életben, de csak mértékkel. Egy neonsárga gomblyuk például szellemességet sugallhat, ha nem visszük túlzásba használatát.

  1. tipp: Minta

Az egyszerű színű szövetek néznek ki a legszolidabbnak, a vad minták viszont már informálisak. Te miben érzed magad a legjobban? Csíkosban vagy kockásban?

  1. tipp: A személyes stílusod

Egy jó tanács: csak annyira légy merész, amennyire szívből és zsigerből jön. A belülről fakadó jóérzést és önazonosságot csak így leszel képes a környezetedbe sugározni.

Forrás

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Anyagi Gazdagság

Mi az a Luxus valójában?

A luxus a nagy kényelem vagy elegancia állapotaként definiálható, különösen, ha drága anyagokat vagy kényelmi szolgáltatásokat

Művészet, Mint Befektetés

Milyen típusú műalkotások a legeladhatóbbak ma? Nehéz megmondani, hogy milyen típusú művészet a legjobban eladható, mivel