Erről a 6 zenetípusról közismert, hogy drámai módon javítja a produktivitást!

errol-a-6-zenetipusrol-kozismert-hogy-dramai-modon-javitja-a-produktivitast

A zene nem csupán a szórakoztatásunk eszköze; a kreativitást is jelentősen képes befolyásolni. Tudtad, hogy javulhat általa a koncentrációs képesség, csökken a benned lévő stressz és fejlődnek a kognitív képességek is?

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

A zene egy inspiráló erő is lehet. Használd ki a hatalmát!

errol-a-6-zenetipusrol-kozismert-hogy-dramai-modon-javitja-a-produktivitast

Különböző kutatások rámutattak, hogy bizonyos dallamok hallgatása közben sokkal produktívabbak lehetünk a munkavégzés terén. Amennyiben szeretnéd megtudni, hogy milyen zenéket érdemes hallgatnod, ha jelentős mértékben növelni kívánod a termelékenységed, akkor az alábbi lista a hasznodra lesz.

Klasszikus zene

Egy kísérlet szerint a klasszikus zenét hallgató diákok jobban teljesítenek a vizsgákon, mint a társaik, továbbá pozitívabb eredményeket érnek el a szerzett információk megőrzése kapcsán. Ismerkedj meg nagy klasszikusokkal vagy keress kedvedre való muzikális élményt a kortárs zeneszerzők alkotásai között!

A természet hangjai

A természet különböző hangait felidéző effektek bizonyítottan javítják az észlelési funkciókat. A természetes hangok a közérzetedre is kedvező hatást gyakorolnak és segítenek elfeledtetni a zavaró háttérzajokat.

Inspiráló filmzenék

A filmekben alkalmazott háttérzenék a mindennapokban is felfokozhatják az adott pillanatot. A már jól ismert dallamok a legegyszerűbb feladatok elvégzése során is azt az érzést kelthetik benned, mintha egy különleges esemény középpontjában lennél.

Videójátékok zenéje

A videójátékokat úgy tervezték meg, hogy minden egyes érzékszervünkre hatást gyakoroljanak, ezzel is biztosítva a magával ragadó játék-élményt. Meglepő lehet számodra, de az ilyen zenék hallgatása közben anélkül is a feladataidra összpontosíthatsz, hogy a hangok jelentősen elvonnák a figyelmed.

A ritmus ereje

Tanulmányok igazolták, hogy a percenkénti 50-80 ütemet tartalmazó zene serkenti a kreativitást és a tanulási készségeket. Ezt a fajta elmeállapotot a tudósok a képzelethez és az intuícióhoz kapcsolják, ahol a kritikus szemlélet háttérbe szorul és az elmédben teret kapnak a kreatív gondolatok.

Kövesd az ízlésedet!

Ugye számodra is egyértelmű, hogy a kedvenc zenéid hallgatása közben aktívabbnak érzed magad! A Miami Egyetem zeneterápiás programjának köszönhetően kimutatásra került, hogy azok az emberek értek el jelentősebb eredményeket bizonyos teszteken, akik végig az általuk kedvelt zenét hallgatták.

Kérdésed van? Elakadtál? Itt tudsz írni, és válaszolok!

Az Első

Szia! Attila vagyok, az Első. A Gazdagsag.hu megálmodója és alapítója. A weboldal több weboldal egyesítésével jött létre és fejlődik önállóan tovább. A tanácsom: ne csak olvass, hanem hasznosíts és küzdj meg a céljaidért. Megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Legújabb innen - Szellemi és Lelki Gazdagság